Hvem bør spille hovedrollen i «Minecraft»-filmen?

Klossete kinoplaner.

28. februar 2014 09:12

(PressFire.no): Det er allerede over 100 millioner brukere, og pengene har strømmet inn siden «Minecraft» ble lansert.

Nå er planleggingen i gang for å filmatisere et av de største spillfenomenene gjennom historien. Warner Bros. og  Mojang har allerede startet diskusjonene.

Warner er med

Hjernen bak det kreative byggeblokkspillet, Markus «Notch» Persson, bekreftet selv disse opplysningene.

Noen prøver å lekke opplysningene om at vi jobber med Warner Brothers på en potensiell «Minecraft»-film. Jeg ville være den lekkasjen, skrev han på Twitter.

Koblet til «Lego»-produsent

Hva disse forhandlingene og samtalene fører frem til, er fortsatt for tidlig å spå. Hollywood har jo en tendens til å ombestemme seg.

Blir det realitet av «Minecraft»-prosjektet er det lett å tenke seg at dette blir en film som følger i filmsporene til en annen klossete kinosuksess som er aktuell i disse dager: «The Lego Movie».

Ingen skuespillere eller regissørkandidater er så langt nevnt. Filmsiden Deadline melder imidlertid at produsenten bak nettopp «Lego»-filmen, Roy Lee, er satt på jobben gjennom sitt produksjonsselskap.

Overraskende nok skal det ikke lages en animasjons- eller dataanimert film hvis prosjektet ender opp med grønt lys, påstås det. 

Markus Persson forteller til Polygon at han følte seg tvunget til å gå ut med meldingen litt før han var komfortabel med. Bakgrunnen skal ha vært at Deadline gikk ut med opplysningene de hadde fått.

Det hadde vært fint å informere om dette når det er 100 prosent, i stedet for å lekke opplysningene før det er spikret. Men vi var på en måte tvunget til å skynde oss, sier Persson.

100 millioner pc-brukere

«Minecraft» har siden starten for fem år siden (det ferdige spillet ble lansert i 2011) samlet omtrent 100 millioner registrerte brukere. Dette tallet gjelder kun pc-versjonen av spillet.

I tillegg har Xbox 360-utgaven blitt en formidabel suksess, med et salg i timillionersklassen.

I fjor høst ble det kjent at det kreative byggespillet også kommer til PlayStation 4, Vita og Xbox One.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3