Hvem er sterkest: «StarCraft»-Kerrigan eller Gazlowe fra «World of Warcraft»?

«Heroes of the Storm»-kampene starter i juni.

21. april 2015 10:52

(PressFire.no): Tidligere i år åpnet Blizzard opp for en begrenset test av sitt neste, «Heroes of the Storm».

Det blir en ny betarunde snart, før dørene åpnes og lanseringen er et faktum.

– 

Et friskt bidrag

I «Heroes of the Storm» hives alle de kjente heltene fra Blizzard-fabrikken på samme brett. Det er selskapet bak blant annet «World of Warcraft», «StarCraft» og «Diablo» sitt bidrag i den populære sjangeren kalt MOBA (multiplayer online battle arena) – der spill som «Dota 2» og «League of Legends» har vært toneangivende.

Nå bekrefter Blizzard at lanseringen skjer 2. juni. Et par uker tidligere, 20. mai, åpner den siste betaperioden. Denne er åpen for alle.

 Med fokuset på lagspilling og kjapp moro, er «Heroes of the Storm» et friskt bidrag i en veldig populær sjanger, sier Mike Morhaime, grunnleggeren og direktør i Blizzard Entertainment.

– Vi har bygd «Heroes of the Storm» på en måte som gjør det tilgjengelig for nye spillere, men det kan også være utfordrende for veteraner som virkelig vil teste ferdighetene sine, sier han videre i pressemeldinga.

Stresstest

Spillet er i utgangspunktet gratis. Det blir utstyrt med i overkant av 30 helter og sju kart. Heltene er sortert i fire ulike klasser.

Pengene skal Blizzard får til å trille ved at du kan handle kostymer, visuelle oppgraderinger – eller kjøper ytterligere helter.

Fem spillere må jobbe sammen på ett lag. Du møter like mange på motstanderlaget.

I og med at Blizzard åpner slusene for en betaperiode 20. mai, der du ikke trenger en nøkkel for å bli med, kan dette betraktes som en myklansering og stresstest før offisielt slipp 2. juni.

Et stjernelag

Veien dette spillet har gått når det gjelder navnevalget, sier litt om hvilket stjernelag av figurer Blizzard har i stallen: først het spillet «Blizzard DOTA», da det var i en tidlig fase. Deretter endret utviklerne tittelen til «Blizzard All-Stars» før de til slutt altså endte på «Heroes of the Storm».

– Det er en kombinasjon av alle våre helter og fiender i en eneste stor kamp til døden, sa Blizzards Dustin Browder på Blizzcon i 2013, ifølge VG24/7.

Det er ikke nok for oss å gi honnør til det våre tilhengere har skapt. Vi må forandre sjangeren, sa han om likhetene til blant annet «Dota 2» og «League of Legends».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3