Hva skjuler seg bak den første luka i spilljulekalenderen på PS3?

Gratisspill, tilbud – og litt nytt på PSN, WiiWare og XBLA.

2. desember 2011 15:54

(PressFire.no): Den første luka i adventskalenderen er allerede åpnet, også på PlayStation Store. I tiden frem til 25. desember åpnes totalt 12 slike spilluker – som skjuler ett tilbud hver. Kampanjen på PS3 er døpt 12 Deals of Christmas.

Den første gaven er «Sonic the Hedgehog 2» (hovedbildet) som du kan laste ned gratis om du er PlayStation Plus-medlem. Dette første gavedrysset på PS3 gjelder fram til 3. desember klokka 13. Hver tredje dag framover dukker det opp et nytt spill skjult bak PlayStation-luka.

I skrivende stund er det også mulig å handle plattformspillet «Little Big Planet 2» til rabatt, for drøye 285 kroner (255 for PlayStation Plus-medlemmer). Inkludert i handelen følger det med ti utvidelsespakker til spillet.

Denne uka er det et nytt spill – som har dukket opp både til PS3 og Xbox 360. Og et pent salg på henholdsvis Ubisoft- og slåssespill fordelt på de to plattformene.


Slåssing med rabatt

Ukas eneste nye nedlastbare heter «Voltron: Defender of the Universe» (bildet). Det er lansert både til PlayStation 3 og Xbox 360, og koster henholdsvis 59 og 65 kroner.

Spillet kan også demotestes først, helt gratis.

«Voltron» er navnet på en anime-serie. I spillversjon er det et skytespill der du styrer med begge analogstikkene. Det er lagt veldig til rette for at du kan spille det sammen med en venn, enten lokalt eller over nett.

NB! Se trailer fra «Voltron: Defender of the Universe» nederst i saken.

På Xbox LIVE Marketplace er det denne uka salg på ymse slåssespill fra Capcom. Det er til sammen halv pris på disse fire spillene: «Age of Booty» (nå 200 Microsoft-poeng, 16 kroner), «Super Street Fighter II: Turbo HD Remix» (nå 600 Microsoft-poeng, 49 kroner), «Street Fighter II Hyper Fighting» (200 Microsoft-poeng, 16 kroner) og «Final Fight: Double Impact» (400 Microsoft-poeng, 32 kroner).

«Mercury Hg»-utvidelsen Rare Elements er lansert, og koster 240 Microsoft-poeng (20 kroner). Den balanserende oppfølgeren til «Mercury Meltdown», ble lansert til PS3 og Xbox 360 litt tidligere i år. Rare Elements er den andre av to utvidelser, om du føler de 120 brettene i spillet ikke er nok.

 

Mer «Sam & Max» på PS3

Bortsett fra tidligere nevnte «Voltron», er det nesten like rolig på PlayStation Store som på XBLA.

Julestemningen har senket seg over PS3-onlinebutikken, og i tillegg til julekalenderen som ruller videre til 25. desember har det dukket opp flere «fullprisspill» som kan lastes ned direkte til harddisken, som et alternativ til å kave seg vei ned til din nærmeste spillbutikk på jakt etter noe fengende ferskvare.

NB! Se hele oversikten over nyheter til PSP og PS3 på den offisielle PlayStation-bloggen.

Det dreier seg blant annet om «Deus Ex: Human Revolution» (449 kroner). Du kan også laste ned en versjon som inneholder de nedlastbare utvidelsene, og betaler da 549 kroner. «Dead Island» fikk nylig en stor utvidelse, kalt Bloodbath, og denne er inkludert sammen med zombiespillet i bytte mot 399 kroner.

Fans av Telltale-eventyrspill bør merke seg at den andre av tre «Sam & Max»-sesonger nå er øyensynlig plassert i PlayStation Store-menyene. Sesongen, kalt «Beyond Time & Space», består av fem episoder, og koster 199 kroner.

«Ion Assault HD» (bildet) er enda en fersking til PS3. Dette romskytespillet handler om å sanke partikler som svever rundt i en galakse langt, langt unna. Disse blir i tur brukt som ammunisjon. I tillegg er det flere oppgraderinger du kan gjøre deg fortjent til, som gjør romskipet ditt mer robust og farligere.

Spillet støtter flerspill for inntil fire, og koster 75 kroner. Traileren ser du her. («Ion Assault» finnes fra før til pc og Xbox 360).

 

Klassiske trilogier på salg

En ny NAMCO-spillpakke er også lansert. Denne gang består den av to spill, riktig så solide også.

Fjorårets temmelig fantastiske «Pac-Man Championship Edition DX» (bildet) og «Galaga Legions DX». Sistnevnte fikk den samme oppussingsjobben som «Pac-Man»-spillet, og restaureringen ble utført av det samme teamet av spillutviklere.  

Helt til slutt kan vi nevne at Ubisoft har rullet ut et stort salg på PlayStation Store. Blant annet kan du handle det første «Assassin’s Creed» for 75 kroner, «Far Cry 2», «Rainbow Six Vegas 2» og 2008-utgivelsen «Prince of Persia» koster nå det samme.

Dessuten kan du få kloa i et par klassiske trilogier, i påklistret HD-grafikk: «Prince of Persia: Sands of Time Trilogy HD» (199 kroner), og «Splinter Cell Trilogy HD» (139 kroner).

Gambling og strategi på Nintendos håndholdte

Nintendister i Norge vil kunne menge seg med en håndfull titler denne uka.

 På 3DS finner vi «Zen Pinball 3D» og «LOCK'N CHASE», der førstnevnte (merkelig nok) er et flipperspill med fire forskjellige baner, onlinelister for å konkurrere med venner og i følge Nintendo selv «den mest avanserte ballfysikken hittil i et videospill».

Sisnevnte er til Virtual Console-tjenesten. Det er en slags «Pac-Man»-versjon der du samler penger og prøver å unngå politimenn som kommer mot deg. Spillet ble sluppet til GameBoy i 1990, så det er et gammelt spill vi snakker om her. Til hjelp mot politiet kan du sette opp barrierer som sinker dem.

Mer håndholdt moro: De som ikke enda har en 3DS kan kjøpe to nye spill over DSiWare. «Castle Conqueror Revolution» er et flott strategi-rollespill der du skal bekjempe onde invaderende styrker, mens «21: BlackJack» på mystisk vis er et blackjack-spill.

Og husk, DSiWare-spillene kan også lastes ned på 3DS.

Spill også på 123spill!

For deg som bare vil ha en kjapp spillfiks, helt gratis, så drifter vi også 123spill.no. Her er to gode og populære spill fra den siden den siste uka:

Blosics 3
Send kulene dine mot de fargede blokkene for å slå de av banen. Røde blokker er tyngst men gir flest poeng, grønne er lettest! Greier du tre stjerner på alle banene?

Azriel
Skikkelig kult strategispill der du må bygge leirer for soldatene og gruver for å få penger. Få nok soldater over på fiendesiden for å vinne!

 

Vi runder av ukas gjennomgang av digitale spillnyheter med traileren fra «Voltron: Defender of the Universe», nå ute til PlayStation 3 og Xbox LIVE Marketplace (koster en drøy femtilapp):


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3