Hva skjer når du kombinerer skating og plattformspill?

Lovende «OlliOlli» er rett rundt hjørnet.

11. januar 2014 15:46

(PressFire.no): Det er ikke fryktelig mange skateboardspill på markedet. De to dominerende seriene i sjangeren, «Tony Hawk» og «Skate», er begge lagt på is.

Det siste i «Skate»-serien kom i 2010, mens «Tony Hawk»-spillene ble preget av stadig dårligere kvalitet. Det siste vi har sett til denne serien var en nedlastbar remake av det første spillet sommeren 2012.

Så det er lov å være sulten etter rullebrettbaserte spill.

Ruller til Vita

Litt ut av det blå viser det seg at en ny vri på skate-sjangeren er rett rundt hjørnet, og kommer til håndholdte PlayStation Vita allerede 22. januar.

Spillet heter «OlliOlli», og er i utgangspunktet ganske enkelt: Du beveger deg fra venstre til høyre over 2D-miljøer, og oppgaven er å komme deg over hindringene samtidig som du utfører triks. Og triksene er det mange av - over 120 for å være mer nøyaktig.

90-tallspreg

Visuelt sett går utviklerne helt tydelig etter en retrofølelse, og det overføres også til spillbarheten: Fokuset er nemlig på å gjøre spillet vanskelig. «OlliOlli» består av 50 stadig hardere brett og det er mulig å låse opp en modus kalt RAD, som er enda tøffere.

Utviklerne i det britiske studioet Roll7 vil ikke en gang si hvordan RAD låses opp, men modusen krever at du både lander og grinder 100 prosent perfekt for å komme gjennom brettet.

Det finnes også moduser som handler om poengsummer som bygges ved å kombinere triks, samt daglige utfordringer der brukere over hele verden blir utfordret til å slå hverandres poengsum på angitte steder, og får bare én sjanse til å få det til.

Vi ble nysgjerrige på «OlliOlli» etter å ha sett den ferskeste traileren:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3