Hva skal du spille i helga?

Nytt «Rayman» og et atomkrigherjet Russland.

14. desember 2012 15:19

(PressFire.no): Nok en gang har vi i redaksjonen trålet etter digitale spillanbefalinger, og blant annet funnet fram til en godbit du kan sikre deg helt gratis.

Har du kjøpt den nye Nintendo-konsollen, bør du merke deg at en av de mest spennende utgivelsene til Wii U kan prøvesmakes – drøyt to måneder før spillet er ferdig.

Vi snakker om det neste «Rayman», selvsagt. Demoen fungerer som et lite plaster på såret ettersom Ubisoft utsatte lanseringen til neste år. Nå som det nærmer seg juleferie er det også kjekt å finne noen godbiter du kan ha med deg på farta. «Yesterday» er en slik.

Helt til slutt har vi snust opp en liten luring du kan nyte her og nå, rett i nettleseren.

«Rayman Legends»

Plattform: Wii U.

«Rayman: Origins» var et av fjorårets beste plattformspill. Tidligere i år slapp Ubisoft også en slags avlegger til mobil og nettbrett, kalt «Rayman Jungle Run». Her trykker du på skjermen for å blant annet hoppe eller sveve.

Det neste eventyret starter formelt sett ikke før i slutten av februar, men denne uka ble det sluppet en «Rayman Legends»-demo til Wii U der vi får et tverrsnitt som viser hvordan Ubisoft har tenkt å forme et nytt plattformspill til en helt ny konsoll.

Dette er ikke et resirkulert «Origins», bare for å slå det fast. Det er ny musikk, nye områder og nye triks.

For eksempel er måten du skal bruke den tablet-lignende Wii U-kontrolleren på både kreativ og morsom! Blant annet må du kile et monster for å komme deg videre, eller snurre Gamepad-en for å dreie på et stort hjul.

Vi får også teste et «Guitar Hero-møter-Rayman»-øyeblikk i banen Castle Rock, den siste av tre nivåer i denne forsmaken. Her beinflyr du på og gjennom et slott, slår unna fiender og gjør halsbrekkende hopp satt til en variant av Ram Jams «Black Betty».

«Rayman Legends» lanseres eksklusivt til Wii U 28. februar. Demoen ligger ute på eShop nå.

Se traileren fra spillet her.

«Metro 2033»

Plattform: Pc (gratis), Xbox 360 og PS3.

Med tanke på den dystre historien deres, er det vel ikke så rart at øst-europeiske utviklere er noen av de beste i verden på å male med et blekt og sorgtungt palett.

De står for noen av de mer stemningsrike utgivelsene i senere år.

«Metro 2033» er et sånt spill. Dunkelt og fullstendig motløst. Det er et skytespill, men langt fra «Call of Duty» - på godt og vondt. Da Russland ble pulverisert av atomvåpen, tvang det de gjenlevende ned i t-banesystemet.

Der må einstøingen Artyom tekkes farene som lusker i en verden hvor ammunisjon endte opp som den eneste solide valutaen.

I disse dager deler utgiver THQ ut «Metro 2033» gratis til alle som liker spillets Facebook-side. Da får du en veldig unik opplevelse som gjør opp for rusten skyting med blytung atmosfære. Vinteren har kommet.

Se trailer fra «Metro 2033» her.
Les vår anmeldelse her

«Yesterday»

Plattform: Pc, iOS og Android.

Du husker kanskje pek-og-klikk-eventyret «Yesterday», som kom til pc og iOS tidligere i år?

Spillet kommer fra spanjolene bak den kritikerroste «Runaway»- serien, og ble godt mottatt av de som er glade i pek-og-klikk-eventyr.

I spillet skal du etterforske en rekke drap av hjemløse i New York, hvor du påvirker slutten av spillet.

Nå har spillet endelig blitt sluppet for Android-plattformer og alle vet jo at pek-og-klikk-spill passer trykkfølsomme skjermer ypperlig. Dette er en god anledning til å prøve det.

Se trailer fra Yesterday her.


Les vår anmeldelse her

Moro rett i nettleseren

For de som vil ha noe gratis å spille rett i nettleseren drifter vi også spillnettstedet 123spill.no.

«Papa's Hot Doggeria»
Utvikler: Flipline Studios 

«Papa»-serien er blitt en av de mer populære browserspillene noen sinne - der fokuset er på å drive en restaurant der du selv lager maten.

Du driver denne gangen en pølserestaurant på en baseball-stadion. Ta imot ordrer fra kundene og lag så perfekt mat som mulig. Blir noe hektisk når det hoper seg opp en kø av sultne sportsfans. Som vanlig er både produksjonsverdier og gameplay på topp!

TEKST: Lasse Lervik, Jarle Hrafn Grindhaug, Kjetil Svensen og Erik Fossum.

Hva skal du spille i helga? Bruk kommentarfeltet om du har noe å anbefale.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3