Hva skal du spille i helga?

Akkurat nå foregår årets største digitalsalg. Vi viser vei.

23. november 2012 14:34

(PressFire.no): I dag er det Black Friday i USA - butikkene har åpent ekstra lenge, og handelsstanden på andre siden av Atlanteren lokker med tilbud som skal stimulere til ukontrollert julegaveshopping.

Men dette er tradisjonelt sett også en ekstremt spennende tid om du har tenkt å handle spill digitalt.

De største onlinebutikkene konkurrerer med hverandre om å ha de beste tilbudene i dag – og gjennom hele helga.

Steam, Electronic Arts’ Origin og Good Old Games, for eksempel. Men sjekk også Xbox LIVE Marketplace og Playstation Store om du er konsolleier. Det er tilbud over hele fjøla - noen er riktig så gode, også.

Vi har plukket ut noen anbefalinger.

Good Old Games slår på stortromma

Retrosjappa Good Old Games er over gjennomsnittlig begeistret for helgesalg, men denne uka har de virkelig slått på stortromma.

En ny kampanje lar deg velge fem av 19 spill, stort sett knallsterke, og betale litt over femti kroner for dem.

Da kan du plukke fra kraftpakker som de hyllede om enn bisarre eventyrspillene «Botanicula» og «Machinarium», hack ‘n slash-luringen «Torchlight», smellvakre «Trine», det uendelig vanskelige gåteløsingsspillet «Spacechem» og enkle, men svært virkningsfulle eventyr som «Gemini Rue» og «Blackwell»-serien.

Avhengig av hvilke spill du velger kan det være flere hundre kroner å spare på innkjøpet. Da får du også spillene uten kopisperre og ofte med ekstramateriale som manualer eller ymse snop.

Se trailer fra «Botanicula» her.


Les vår anmeldelse.Se trailer fra «Trine» her.


Les vår anmeldelse.

Gigantisk Steam-salg - igjen

Valves Steam-tjeneste er selvsagt med når det er en unnskyldning til å ha lagersalg.

Denne helga bugner det av tilbud.

Som vanlig fra denne kanten, er det flere typer salg som pågår samtidig. Enten de som har en kortere frist, eller de som blir liggende gjennom store deler av denne helga.

Akkurat nå er det for eksempel halv pris for å røske med seg alle fem episodene av Telltales «The Walking Dead»-spill. Den siste episoden, «No Time Left», kom ut denne uka – så du kan altså ploge deg vei gjennom hele sesongen.

«XCOM: Enemy Unknown» er også rabattert (33 prosent), om dønn seriøs strategi krydret med actionspekkede virkemidler på toppen er mer din greie.

«Portal 2», spillet som vi i PressFire kronet som 2011s aller beste, er nå satt ned med 75 prosent – og koster i skrivende stund bare 27 kroner.

Hvis du har ventet med å spille indie-perlen «To The Moon», er det greit å vite at det akkurat nå kan kjøpes for 20 kroner. Dette er et annerledes, sterkt og følelsesladet spill der du møter to doktorer som har en spesiell jobb:

De dykker nemlig inn i underbevisstheten til mennesker som er døende, og gjør det for å kunne realisere deres største drømmer før det er for sent. Et uvanlig tema å utforske i et eventyrspill, men desto mer særegent og sterkt å oppleve.

Helt til mandag oppdaterer Steam med nye tilbud, både av den kortvarige sorten og de som strekker seg gjennom hele helga.

Les vår anmeldelse av «To The Moon» her.
Se trailer her.

Se trailer fra sisteepisoden av «The Walking Dead» her.

Hva har du planer om å spille i helga? Kom gjerne med dine tips og anbefalinger i kommentarfeltet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3