Hva skal du spille i helga?

Vi har gravd fram noen anbefalinger.

2. november 2012 15:40

(PressFire.no): Dette må være en av de aller travleste lanseringsukene denne høsten.

Storkanoner som «Assassin’s Creed III» og «Medal of Honor: Warfighter» er bare begynnelsen på rekken av nye spill som har kommet de siste dagene. 

«Need for Speed: Most Wanted» er nå også ute. La oss på ingen måte glemme «Football Manager 2013» - og snart kommer «Halo 4».

Alle spillene har vi i PressFire felt dom over de siste dagene. Tre av disse fem fikk attpåtil svært gode skussmål.

Her og nå har PressFire-redaksjonen både gravd fram noe fotballfaglig ferskvare vi lett kan anbefale, men også funnet et jumbosalg som er verdt å se nærmere på. Vi peker dessuten diskret i retning av mobilversjonen til en skikkelig klassiker.

Helt nederst finner du et spill du kan kose deg med uten ventetid, levert og servert fra vår søsterside 123spill.no.

«Chrono Trigger»

Plattform: Ute til iOS/ nettopp lansert til Android.

Fikk du aldri spilt dette legendariske japanske rollespillet på Super Nintendo eller Nintendo DS? Da er dette en fantastisk mulighet.

Spillet har nemlig blitt sluppet for både iOS og Android for rundt 70 norske mynter.

«Chrono Trigger», som opprinnelig kom i 1995, har fått svært gode kritikker for sin originale historie og innovative spillkjerne. Vår anmelder spilte Nintendo DS-versjonen og kalte det intet mindre enn et «spillhistorisk mesterverk».Mobilversjonen tar også utgangspunkt i Nintendo DS-versjonen, som ikke bare tilpasset spillet til trykkfølsom skjerm, men også inneholdt to nye områder.

Se trailer fra «Chrono Trigger» her.

«Football Manager 2013»

Plattform: Pc/mac.

Dagen har kommet. Kyss bikkja farvel og be naboen lufte dama. Eventuelt omvendt.

«Football Manager 2013» er lansert i dag.

Blant nyhetene i år – for ja, veldig mye er likt det du kjenner fra fjorårsmodellen – er muligheten til å utfordre en kompis til duell via Steam.

Når du har bygget et superlag, finpusset vinnertaktikken og for eksempel kjøpt Neymar og Eden Hazard - for så å lokke duoen til Hull - er det jo fristende å vise noen hva du har syslet med foran pc-en hele høsten?

«Football Manager 2013» har akkurat den samme herlige dybden du kjenner, og en spillerdatabase på godt over 500 000 virkelige navn. Men også FM Classic-modusen, en nyhet skreddersydd folk som enten syns serien har blitt for omfattende – eller vil ha et tilsynelatende normalt liv ved siden av «FM»-spillinga i år.

La vinteren komme, fort!

Se video fra «Football Manager 2013» her.


Les vår anmeldelse, eller finn ut hvordan studiosjefen i SI Games reagerte på Solskjærs «FM»-flørt i dette intervjuet.

Jumbosalg på et knippe EA-klassikere

Plattform: Pc.

Med tiden la EA ned legendariske spillstudio som Westwood og Bullfrog, men katalogen deres har ikke råtnet på rot av den grunn.

Gjennom helga har retrosjappa GOG salg på noen av de beste spillene i historien.

Blant annet det sadistiske strategispillet «Dungeon Keeper», hvor du for en gangs skyld er skurken.

Poenget er å innrede en livsfarlig hule som holder skattekåte eventyrere ute, krydderet er hysterisk slapstick-humor og en overraskende udødelig spillkjerne.

Se trailer fra «Dungeon Keeper» her.

De tilbyr også en samling av Chris Roberts' «Wing Commander». Romskipsimulatorene blander engasjerende eventyr og et dypt univers med cruising i verdensrommet.

Aller best er det at du kan påvirke retningen historien tar. 

Roberts fikk nylig finansiert en åndelig oppfølger til serien, og vi får et slags gjensyn i romeventyret «Star Citizen».

Se trailer fra «Wing Commander III» her.

«Civilization»-skaperens sylkvasse strategispill «Alpha Centauri» er også å finne til en billig penge. Her skal du som vanlig forske, utforske, bygge og banke.

I motsetning til den mer kjente storebroren, har du verdensrommets prøvelser rundt deg her. Det skader aldeles ikke, og vi klør fortsatt etter en moderne oppfølger nå som Firaxis er ferdig med «XCOM: Enemy Unknown».

Se trailer fra «Alpha Centauri» her.
Hele GOG-salget ligger på ei fjøl her

Moro rett i nettleseren

For de som vil ha noe gratis å spille rett i nettleseren drifter vi også spillnettstedet 123spill.no.

«NUKE GUN»

Utvikler: Generalisimys / Armorgames

Heseblesende action i dette kanonspillet, der du styrer en diger gønner med musepekeren og må skyte ned alt av fiendetankser som kommer mot deg. Det er et vell av baner og oppgraderinger å kjøpe.

Fint og velprodusert spill til å slå ihjel noen minutter! 

Hva skal du spille i helga? Bruk kommentarfeltet under om du har noe å anbefale:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3