Messi er ekstra billig denne helga

Her er våre spillanbefalinger.

22. februar 2013 15:51

(PressFire.no): Denne uka har vært begivenhetsrik. Sony har tatt bladet fra munnen og vist oss hvordan de ser for seg PlayStation-fremtiden.

Det ruller et stort salg på PlayStation Store for tiden. Denne helga anbefaler vi også en rollespillgigant som nå er ute til Mac – pluss en godbit som kan legge beslag på mer enn bare helga, om du er Vita-eier.

Til slutt, noe du kan spille her og nå - helt gratis.

PlayStation-salget ruller videre

Plattform: PlayStation 3 og Vita.

Forrige uke trakk vi fram rabatten du fortsatt finner på Dishonored (166 kroner), «Darksiders II» (79 kroner) og «Batman: Arkham City» (90 kroner). I det siste har det dukket opp et par sporty tilbud signert EA.

«SSX» og «FIFA Street». Begge koster nå 229 kroner på PlayStation Store.

Mange sitter nok akkurat nå og føler «FIFA 13» har slitt ut tomlene. Det kan være OK å ta en pause med litt sambafotball, fravær av mannen med fløyta – og heller trikse?

«FIFA Street» er svett gatefotball – og ikke et spill alle «FIFA»-fans trykket til sitt bryst da det kom ut for nesten ett år siden. Her kan du bare glemme langpasninger, spillet tvinger deg til å prøve på triks, tekniske c-moment og brassespark. Triksesystemet er enklere og mer intuitivt enn hos de gamle «FIFA Street»-spillene.

«SSX» er et spill vår anmelder virkelig fikk sansen for. Det er proppfullt av innhold – fordelt på tre måter å kjøre snøbrett på: Race it, Trick it og Survive it. Sistnevnte byr på ekstremvarianten der du blant annet må kjempe mot naturkreftene, ikke bare andre brettkjørere.

Se traileren fra «SSX».
Se traileren fra «FIFA Street».
 

«Persona 4 Golden»

Plattform: PlayStation Vita.

Har du en PlayStation Vita er dette en fantastisk mulighet til å få spilt PlayStation 2-rollespillet som har oppnådd legendestatus.

Spillet kom først til PS2 i 2008, men ble denne uken sluppet i en oppjazza utgave til den håndholdte Sony-konsollen.

«Persona 4» har blitt hyllet for sin annerledes, ambisiøse og vågale historie.

Se trailer fra «Persona 4» her.

«»

Baldur's Gate: Enhanced Edition

Plattform: Nå ute til Mac.

Jada, det finnes spill som trenger en oppussing mer enn «Baldur’s Gate» og den noen måneder gamle «Enhanced Edition» er på ingen måte noen totaloverhaling som endrer hele pakka.

Men det er en god og lettvint måte å oppleve en ramsalt rollespillklassiker på.

I januar anmeldte vi den haltende iPad-utgaven. I kveld kommer endelig den utsatte Mac OS X-versjonen, og markerer en etterlengtet tilbakekomst til eple-datamaskinene.Om den fortsetter i samme spor som Windows-versjonen, kan man se frem til et digert epos med noen av sjangerens beste fantasy-skriblerier og et herlig taktisk turbasert kampsystem.

Beamdog har også gjort noen viktige grep, som å forbedre læringsdelen og legge til en journal man kan bla i uten å bli uvel.

Se trailer fra «Baldur's Gate: Enhanced Edition».

Moro rett i nettleseren

For de som vil ha noe gratis å spille rett i nettleseren drifter vi også spillnettstedet 123spill.no.

«Code Fred Survival»
Utvikler: Museum of Science+Industry Chicago

Kjempeflott spill som ikke bare er spennende, men som også lærer deg hvordan kroppen fungerer.

Stakkars Fred blir utsatt for angrep av ulver, utmattelse og andre uhumskheter i villmarka - for å overleve må du greie en rekke minispill som lapper ham sammen igjen. Godt produsert spill!

Hva skal du spille i helga?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3