Hva skal du spille i helga?

Dristig stuntmann, klassisk rollespill og stor retro-moro.

18. januar 2013 15:17

(PressFire.no): På solidarisk vis har vi denne gang plukket ut spillanbefalinger spredt på konsoll, pc og mobil. Litt for enhver smak, altså.

Stuntmannen Joe Danger er ute på App Store i en vellykket versjon. Vi har også kost oss i selskap med en nyoppusset versjon av en klassiker fra 1998 – pluss et nytt spill med nydelig retrografikk.

I dag har vi dissekert en ordentlig indiegodbit som i aller høyeste grad fortjener en anbefaling: «Kentucky Route Zero».

«Joe Danger Touch»

Plattform: iOS.

Stuntmannen har nå tatt turen over til App Store. Motorsykkelspillet med plattformtendenser startet reisen på PlayStation 3.

I fjor kom oppfølgeren, «Joe Danger 2: The Movie», også til Xbox 360.

Det handler i essens om å få Joe trygt over hopp, unngå feller og sanke mynter - også i denne «Touch»-versjonen.

Du kommer langt ved å trykke på skjermen for å hoppe eller sanke bonusgjenstander. Ved å sveipe fingeren langs skjermen drar Danger sykkelen sin opp på bakhjulet. Som du forstår er spillmekanikkene forenklet i forhold til konsollstorebror, men det gjør ikke så mye. Dette er nemlig moro. Nesten som å spille «Canabalt» med to hjul.

«Joe Danger Touch» koster 21 kroner og er tilgjengelig både til iPhone, iPod og iPad.

Se trailer her.

«Retro City Rampage»

Plattform: Pc, Xbox 360 - nå også PS3/Vita.

Denne luringen ga vi terningkast fem da det ble sluppet til pc i fjor høst.

Tre inn i et parodisk univers av «Grand Theft Auto», kledd i retrografikk.

Denne uka ble spillet endelig lansert i en råflott variant for PlayStation 3 og Vita i Europa (90 kroner).

Du får faktisk spillet til begge Sony-plattformene, noe som også betyr at du kan lagre spillet ditt på PS3-en og ta det videre med på den håndholdte konsollen.

Se trailer her.

«Baldur’s Gate: Enhanced Edition»

Plattform: iPad, pc.

Tidligere denne uka vurderte vi den kurante om enn feilpregede iPad-versjonen av «Baldur’s Gate: Enhanced Edition», nyversjonen av klassikeren fra 1998.

Den duger mer enn nok til å spøle togturen av gårde, men er ikke helt der oppe med storebroren på pc.

Siden desember har dataversjonen vært ute til nedlasting gjennom utvikler Beamdogs sider, i dag tok den også turen til Steam. Vel å merke uten visse fikse funksjoner som skylagring, men trygt montert i det samlende biblioteket til spillsentralen.

Da får du en ny og oppdatert versjon av et av tidenes beste rollespill, et gigantisk fantasieventyr hvor du komponerer en gjeng eventyrere, fullfører snåle oppdrag og kverker hundrevis av fiender med et glimrende taktisk kampsystem. Og en god historielekse attpåtil!

Se trailer her.

Moro rett i nettleseren

For de som vil ha noe gratis å spille rett i nettleseren drifter vi også spillnettstedet123spill.no.

«Command & Conquer»

Utvikler: Westwood / Aditya Ravi Shankar

Herlige «Command & Conquer»!

Denne strategi-klassikeren kan nå spilles rett i nettleseren din takket være HTML5-teknologien - og du får med mye av det originalen hadde, inkludert live-action-videoene som er herlig cheesy. Måtte Kane være med deg.

Utrolig bra, selv i dag!

TEKST: Erik Fossum, Jarle Hrafn Grindhaug, Kjetil Svensen og Lasse Lervik.

Hva skal du spille i helga? Del gjerne anbefalinger og favorittene dine i kommentarfeltet under:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3