Hva om Vice City faktisk kom ut på åttitallet?

Her har du Commodore 64-versjonen av glitterbomba.

30. juli 2012 21:00

(PressFire.no): «Grand Theft Auto: Vice City» fra 2002 var med på å meisle skurkeserien som noen av de mest solide sandkassespillene på markedet. 

Der forgjengeren «Grand Theft Auto III» tegnet et dystert bilde av en by a la nittitallets New York, lot oppfølgeren seg inspirere av åttitallets neoneksplosive Miami, med spretne synthlåter og skurker i hawaiiskjorter.

Resultatet var et hyllet actionspill hvor permanentstanken fra «Scarface» og «Miami Vice» formerlig kan smakes i hver eneste scene. 

Youtube-brukeren MajamiHiroz har forsøkt å oversette actionspillets sisteoppdrag til hvordan åttitallskonsollen Commodore 64 hadde tegnet det, med enkel åttebitsgrafikk, tre lydkanaler og spillmekanikker fra en enklere tid.

Den seks minutter lange videoer er svært forseggjort, og har blant annet flere «chiptune»-varianter av velkjente låter fra spillet. Grensesnittet er gjenskapt ned til minste detalj og manuset videreført.

Det svært imponerende resultatet ser du i videoen på toppen av denne siden, eller på skaperens Youtube-side. Om du ikke har fullført spillet og synes det høres lite forlokkende ut å få konklusjonen avslørt, bør du ikke trykke på videoen. 

MajamiHiroz har også gjort lignende tolkninger av filmen «Scarface» og spillet «Max Payne». 

Om du bare er sugen på å vite når det neste spillet i serien kommer så kan vi ikke hjelpe deg. Men noen tror at «Grand Theft Auto V» kan bli årets største spillutgivelse

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3