Hva mente Phil Spencer egentlig med at Xbox skal kunne oppgraderes?

Vi er neimen ikke sikker enda heller, men han har utdypet det litt i hvert fall.

8. mars 2016 17:41

(PressFire.no): For en ukes tid siden kom Xbox-sjef Phil Spencer med noen mystiske uttalelser om at Xbox-navnet ikke ville bestå av én rigid maskin i fremtiden, men at det ville komme oppgraderinger til maskinvaren.

Flere tenkte nok tilbake til Nintendo 64 og den famøse minnebrikken – men Xbox One har jo ikke den samme typen ekspansjonsport. Skal vi bare plugge inn eksterne grafikk?

Så hva i all verden mener han?

«Major Nelson» (til høyre - neida)

Majoren fikk svar

Under Larry «Major Nelson» Hrybs offisielle Xbox-podcast denne uka kom Spencer med noen utdypninger rundt hva han mente. Kan vi vente oss en ny boks fra Microsoft så tidlig?

- Jeg forventer at vi lanserer en ny konsoll. Folk lurer på hvorfor jeg ikke bare sier direkte «ja, det kommer en», men jeg kan jo ikke spå fremtida, sier Spencer.

Han sier at han liker trenden med at han kan kjøpe mye digitalt innhold og ta det med seg over til nye generasjoner av dingser, som filmer, bøker og musikk.

Ingen skrujern nødvendig

Men responsen på at fremtidige Xbox-er, eller kanskje til og med Xbox One, skal kunne bli oppgraderbare har fått mange til å klø seg i tupéen.

- Tilbakemeldingene jeg har fått har vært «må jeg åpne opp konsollen og bytte ut individuelle deler i konsollen?», sier Spencer.

- Det er ikke planen.

Hele poenget med en konsoll i stua, sier han, er at det bare skal funke. Du tar den ut av boksen, plugger den til Tven, også er alt klart - det er det som gjør konsoller så spesielle.

- Det er ikke sånn at vi skal sende ut konsoller sammen med et skrujernsett.

Men han vil gjerne få store fremskritt innenfor hardware til å være tilgjengelig også på konsoll, istedet for å vente i syv-åtte år. men akkurat nå vil han ikke snakke om fremtidig hardware.

- Jeg er fornøyd med Xbox One sånn som den er nå, og plattformen vi har bygd på toppen av den konsollen, og spillene som er der.

- Men som et langtidsmål så håper jeg folk forstår at det vi prøver å gjøre er bra både for konsoll- og pc-scenen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3