Hva med PSP-spill på Vita?

Vi får neppe nyte gamle spill på ny konsoll.

9. februar 2012 07:58

(PressFire.no): Spillene du kjøpte til PlayStation Portable (PSP) er sannsynligvis ikke mulig å nyte på den nye spillmaskinen, Vita.

Disksystemet (UMD) blir nå erstattet med et nytt format til Vita. Sony har rullet ut et konverteringssystem for Japan, kalt UMD Passport.

Men til Vita-lanseringen i USA og Europa den 22. februar kan vi ikke regne med å kunne konvertere de gamle PSP-spillene fra UMD-disker på samme måte som japanske kunder kan.


- Ingen ting å annonsere nå

USA får ikke UMD Passport-løsningen, skriver TechlandOg når det gjelder Europa vil ikke Sony gi et klart svar på dette tidspunktet.

- Vi har foreløpig ikke noe å annonsere rundt denne tjenesten for Europa. Skulle dette endre seg vil vi la dere få vite det, sier en Sony-representant til Eurogamer.

Nytt format

UMD-diskene til PSP erstattes nå av minnebrikker og digitalt salg over PlayStation Store. Man kan også kjøpe en del Vita-titler i butikk – da i et minnekortformat.

I Japan kan UMD-diskene plasseres i en PSP, for deretter å registreres på PSN-kontoen og konverteres til å kunne spilles på Vita. Det er tvilsomt at vi i Europa får mulighet til å gjøre det samme.

PSP-spillene som er kjøpt digital, via PlayStation Store, er selvsagt mulig å laste ned til Vita.

Konsollen ble lansert i Japan før jul og slippes i Europa og USA den 22. februar.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3