Hva må til for at et spill forandrer verden?

- Vi skal treffe folk på et menneskelig plan.

2. juli 2013 14:07

(PressFire.no): Jenova Chens neste spill skal forandre verden. Det insisterte spillskaperen på da vi møtte ham under GDC-messen i vår, men sluttproduktet skal være langt unna enda.

Hjernen bak kritikerfavorittene «Journey» og «Flower» jobber på spreng med sitt neste prosjekt, og i et intervju med The Telegraph frister han med hvor hodet leder vei.

- Vårt neste spill er noe et vidt publikum skal kunne relatere til på et menneskelig plan, erklærer Jenova Chen til avisen.

- Designet

Da vi intervjuet den anerkjente kineseren, som leder spillstudioet Thatgamecompany, fortalte han hvordan mysterieprosjektet har en distinkt eim av deres tidligere utgivelser.

Hadde jeg vist det til noen folk ute på gata her, ville de sagt: «hei, det ser ut som «Flower»-møter-«Flow», med litt «Journey» i seg», hevdet han den gangen.

Chen fortalte mer om visjonen sin til The Telegraph.

- Målet vårt er alltid å lage spill som kan røre ved folk. Som er designet for alle, så hele familien kan spille sammen.

Langt unna

Det kan likevel bli en god stund til vi får se noe av deres neste krumspring, som for første gang utgis til andre plattformer enn PlayStation-familien også.

- Utviklingen har pågått i snart ett år, og vi er fortsatt i en veldig tidlig fase av preproduksjonen. Mønsteret vårt har alltid vært at vi bruker 75 prosent av tida på research og mindre på selve produksjonen, forklarer Jenova Chen til The Telegraph.

Da vi møtte ham på GDC, hevdet stjernedesigneren at de hadde kommet cirka halvveis. Personlig hadde Chen satt seg som mål å gjøre det ferdig til i høst. Han bedyret likevel at det slettes ikke var noen slippdato, verken formelt eller uoffisielt.

Før den tid skal de for eksempel utgi «Flower» til PlayStation Vita.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3