Hva får du om du spleiser «Dark Souls», «Assassin’s Creed» og «Diablo»?

Lekre «Deep Down», tilsynelatende.

9. september 2013 12:05

(PressFire.no): Under avsløringen av PlayStation 4 i mai, viste Capcom hvordan framtiden deres ser ut med den mystiske middelalderdemoen «Deep Down». Men det var stort sett alt.

I dag kom endelig de første klippene fra selve spillet, via en Sony-tilstelning i Tokyo hvor de også avduket PS Vita TV og en ny PlayStation Vita.

Her ble det klart at det lekre, nettbaserte actionspillet er PlayStation 4-eksklusivt og stabler både for- og framtid i den samme blautkaka.

OBS! Nederst ser du en (dårlig) filming av de første spillklippene fra «Deep Down».

Hopper i tid

Handlingen er nemlig satt til New York i 2094, men via sylskarp sci-fi-teknologi skal man visstnok hoppe tilbake til år 1494 også. Ikke ulikt «Assassin’s Creed», kanskje?

Actionrollespillet ser først og fremst ut til å kretse rundt kamper med store, digre og gigantiske beist i den middelalderaktige delen av opplevelsen.

- Du møter folk på nettet og gjør ulike oppgaver sammen med dem, men du entrer spillområdet alene, forklarte Yoshinoro Ono fra podiet.

Her trekker inspirasjonen tydelig mot det ramsalte fenomenet «Dark Souls» og forgjengeren «Demon's Souls», og alt skal skildres med den svært imponerende Panta Rei-motoren.

Tilfeldige fiender og omgivelser

Yoshinoro Ono fortalte også at tilfeldiggjøring av omgivelser, utstyr og fiender er en viktig pillar for «Deep Down», et nøkkelelement som ble popularisert av «Diablo»-serien.

- Hvordan kan et monster genereres? Vel, avhengig av tid og sted kan de angripe deg først, eller innta andre former, utgreier sjefen kryptisk.

Helt på tampen av presentasjonen, ble det også fristet med flerspillerkamper mot en massiv ildsprutende drage.

Ono sa at de håpet å annonsere en betaversjon av spillet innen utgivelsen av PlayStation 4. Det vites ikke om han mener den vestlige 29. november, eller Japans forsinkede 2014-slipp. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3