Nå kan du vedde på «Street Fighter IV»-kamper

Det har Lotteritilsynet fått med seg.

24. februar 2014 12:12

(PressFire.no): Mange kjenner nok allerede til Virgin Gaming-systemet hvor du kan konkurrere med andre spillere om ekte penger eller premier.

Virgin Gaming har blant annet en allianse med Electronic Arts og flere av deres sportsspill, hvor du kan delta i turneringer. «FIFA»-spillene har for eksempel en egen paraply kalt «FIFA Arena», hvor du spiller for ekte penger via Virgin Gaming-plattformen.

Nå åpner de også for at man kan vedde på kampene man spiller i slåssespillet «Street Fighter IV». Dette har blitt godkjent av spillets produsent, japanske Capcom.

Uklare grenser

Dette har også Lotteritilsynet fått med seg, avslører rådgiver Silje Sægrov Amble i Lotteritilsynet overfor PressFire.

Hun har allerede fått et tips om denne saken fra noen internt i tilsynet.

- Det er satt ned en ekspertgruppe som skal se nye plattformer for dataspill og pengespill, forteller Sægrov Amble til PressFire.

Hun mener at grensene har blitt mer uklare i enkelte dataspill, men vil ikke kommentere titler spesifikt.

Ny rapport i år

Ekspertgruppen ledes av administrerende direktør i Lotteritilsynet Atle Hamar og består av representanter fra norsk pengespillmarkedet, dataspill- og teknologibransje, Forbrukerombudet og Medietilsynet.

Rapporten skal vurdere om gjeldende lovgiving er tilstrekkelig for å regulere nye former for spill og skal legges frem 15. desember 2014.

I tillegg til at Virgin Gaming har startet med veddemål i dataspill, er Facebook- og mobilspill med fokus på mikrotransaksjoner blant forretningsområdene som undersøkes.

En populær forretningsmodell i nye spill på mobiler og sosiale medier er å ta betalt for mer spilletid, snarveier og fordeler. Enkelte av disse spillene stiller lave krav til ferdigheter.

Sægrov Amble forklarer at graden av ferdigheter i denne typen spill er noe de ønsker å se nærmere på.

I januar kunne man ifølge spillxperten.com fullt lovlig vedde på kamper eSport-spillet «League of Legends» i Danmark. Det foregikk i danskespil.dk sin odds-seksjon, men ser nå ut til å være stengt. Grunnen til stenging er ikke kjent. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3