Hva blir resultatet om du blander «Tetris» med slåssing?

«Slam Bolt Scrappers» er ett av ukas nedlastbare spill.

18. mars 2011 15:03

Denne uken runder Microsoft av sin House Party-kampanje, der vi blant annet de siste ukene har fått Arcade-spill som «Beyond Good & Evil HD» og «Torchlight». To godbiter som absolutt er verdt en slant. Er du en av dem som har snust rundt i 360-menyene på jakt etter «Full House Poker», spillet som skulle sette et punktum for House Party-perioden?

Vel, du kan avrunde pokerleteaksjonen først som sist. Spillet blir nemlig bare lansert i land som støtter Windows Phone 7 - på grunn av at pokeropplevelsen skal kunne knyttes sammen på disse to plattformene (altså mobil og Xbox 360).

I stedet – om det egentlig er en trøst om du hadde sett frem til å spille poker med avataren din – kan du laste ned «Battle: Los Angeles», et skytespill som snek seg ut på Xbox LIVE Marketplace for en uke siden. Spillet koster 800 Microsoft-poeng (65 kroner) og er lagd for å skape litt ekstra blest rundt filmen som hadde USA-premiere forrige helg.

PlayStation 3-eiere finner ett nytt nedlastbart denne uken. «Slam Bolt Scrappers», som er en snurrig miks av hjernetrim og slåssing. En bygge-brawler, kaller utviklerne selv det. Mer om «Slam Bolt Scrappers» litt senere i denne saken. 

Lyst på mer innhold til «Halo: Reach»?

I rollen som Korporal Lee Imlay får du oppleve hva som skjer etter at alle de største byene i verden har kollapset. Det er ett sted som blir senter for den siste, store kampen mot en fiende «som du aldri har møtt før» (som reklamen frister med). Aaron Eckhart, som har en av de sentrale rollene i filmen, bidrar med stemmebåndene sine i spillversjonen av «Battle: Los Angeles».

Dette er et skytespill skildret i førsteperson som altså startet på Xbox LIVE på tampen av forrige uke. Den 22. mars kommer spillet til PlayStation Network, og like etter er det ventet til PC (via Steam). Det er en viss sjanse for at filmen er mer minneverdig enn spillversjonen. Om du har lyst til å forberede deg til den norske kinopremieren, kan du merke deg datoen 8. april. Da får filmen premiere her på berget.

Den viktigste oppdateringen i ukas LIVE Marketplace-menyer for veldig mange, er «Halo: Reach»-utvidelsen kalt Defiant Map Pack. Denne koster 800 Microsoft-poeng (65 kroner) og gir deg tre nye områder (Condemned, Highlands og Unearthed). Denne utvidelsen er den første som Bungie ikke har vært involvert i. 343 Industries, ledet av eks-Bungie Frank O’Connor, har nå tatt over skuta.

NB! Se trailer fra Defiant Map Pack nederst i denne saken.

PressFire møtte O’Connor i forbindelse med X11-dagene i San Francisco nylig, og han fortalte blant annet at Bungie hadde trukket hovedlinjene i Defiant Map Pack før de forlot kontorbygningen som nå 343 har overtatt. Sammen med 343 Industries hadde de en viss formening om hvordan utvidelsen skulle bli. Men det er Certain Affinity som jobbet med Microsoft og 343 Industries for å lage Defiant Map Pack, et Austin-basert spillstudio som tidligere også har lagd «Halo 2»-utvidelser og som består av flere eks-Bungie-ansatte. Leser du intervjuet vårt med O’Connor, er det åpenbart at det for tiden jobbes intenst med å lage et helt nytt «Halo»-spill. Blir «Halo 4» annonsert på sommerens E3-spillmesse? For å sette fokus på den nye kartpakken, har Microsoft gjort «Halo: Reach» tilgjengelig som digitalt innhold. Du kan altså laste ned spillet direkte fra LIVE Marketplace – men dette er kun mulig å gjøre til 21. mars. En frekk, liten «Halo»-kampanje, altså.

Fotballfreaks kan merke seg at det har blitt rullet ut en gratis oppdatering til «Pro Evolution Soccer 2011». Denne har justert 135 lag etter overgangsvinduet i januar, noe som blant annet betyr at Fernando Torres nå ser like blå ut som en Smurf. Draktene til Sverige og Spania har dessuten blitt oppgradert.

Demokluss med «Crysis 2» på PlayStation 3

Det søte Arcade-spillet «ilomilo», som sjarmerte vår mann i senk da det ble lansert på starten av året, fikk i forrige uke en utvidelse kalt Autumn Tale. Denne koster 240 Microsoft-poeng (20 kroner) og inneholder 25 nye brett – alle lagt til en høstsetting, som navnet på denne nedlastbare pakken mer enn antyder. Autumn Tale inneholder tre nye achievements.

Elsker du fightingspill, har du sikkert allerede fått med deg at Capcom har lansert ytterligere to figurer til det nylig lanserte «Marvel vs Capcom 3: Fate of Two Worlds». Det er Shuma-Gorath og Jill som kan lastes ned. De er priset til stive 400 Microsoft-poeng per stykk – det tilsvarer 33 kroner. Disse to fighterne er også tilgjengelig på PlayStation Store.

NB! Les vår anmeldelse av «Marvel vs Capcom 3: Fate of Two Worlds» her.

Er du PlayStation Plus-medlem finner du to minis som du kan laste ned gratis («Pix’n Love Rush» og «Enigmo»). Plus-medlemmer kan også handle den klassiske «Prince of Persia»-pakken med «Sands of Time»-trilogien for 249 kroner. 

«Street Fighter Alpha 2», en ubestridt klassiker og regnet som et av de beste spillene i Street Fighter-serien, har nå havnet på PlayStation Store. Spillet er kompatibelt på PSP og PS3 og koster 75 kroner. «Slam Bolt Scrappers» er et PS3-eksklusivt spill som koster 115 kroner, men du kan også teste en gratisdemo. Konseptet er litt rotete og forvirrende på papir, kanskje så la heller utviklerne i Fire Hose Games forklare selv gjennom denne traileren. Det handler om at du i beste «Tetris»-stil skal kombinere blokker, og fikser du den biffen belønnes du med nye, kraftigere våpen. Du kan blant annet bygge våpentårn med misiler, laser og kanoner. Spillet inneholder en co-op-modus for inntil fire, der du enten kan samarbeide eller konkurrere.

Det er en sterk uke for demoer på PlayStation Store. Det vil si, den ble nettopp én attraksjon fattigere ettersom EA og utviklerne bak «Crysis 2» opplevde at PS3-versjonen av multiplayerdemoen hadde noen stygge feil. De valgte å fjerne demoen, og kunngjorde dette bare et par dager etter at demoen havnet på PlayStation Store.

La oss håpe de klarer å fikse serverproblemene før spillet lanseres neste uke.

«Mortal Kombat»-demoen lar deg teste ut slåssespillet en måned før det ligger i butikkene. Scorpion, Sub-Zero, Mileena og Johnny Cage er alle med i denne PS3-demoen. «Tiger Woods PGA Tour 12» kan også testes på Xbox 360, men nå har denne demoen også funnet veien til PlayStation Store. I år er den store greia Masters-turneringen, noe sjefsdesigner Mike DeVault fokuserte på da vi snakket med han i London tidligere i år. Spillet lanseres 31. mars.

Den siste demoen er til «PlayStation Move Heroes», et konsept som minner mye om det Nintendo har gjort med Super Smash Bros.-serien sin. I det forestående Move-spillet til PS3 har man stappet inn masse kjente PlayStation-figurer og gitt de nye utfordringer. Da spillet ble annonsert på E3-spillmessen i Los Angeles i fjor sommer, fikk det navnet «Heroes on the Move». Figurer og miljøer kjent fra «Ratchet & Clank», «Jak and Daxter» og «Sly Cooper» er omarbeidet, og fokuset er stort på samarbeid og moro for hele familien. (Se trailer fra «PlayStation Move Heroes» her).

 

Vi runder av ukas gjennomgang med en trailer som viser litt av det du får med på kjøpet i den seneste utvidelsen til «Halo: Reach», kalt Defiant Map Pack. Denne koster 65 kroner.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3