Annonse
Annonse
Husker du denne skrullingen?
Hyllet leireeventyr får oppfølger.
No items found.
14. March 2013, 09:11

(PressFire.no): I likhet med å så mange pc-spill fra midten av nittitallet, fikk eventyrspillet «The Neverhood» nær unison hyllest, uten at det hjalp salgstallene nevneverdig.

Nå skal skaperen omsider lage en slags oppfølger, etter 17 års venting.

– Med «Earthworm Jim»- og «Neverhood»-kompisene mine Mike Dietz og Ed Schofield lager jeg nå et helaftens pek-og-klikk-eventyr til Windows og Mac, med leire- og dukkeanimasjon, skriver skaperen Doug TenNapel på Facebook-siden til «The Neverhood» (via Polygon).

Leireverden

Det surrealistiske eventyret fra 1996 gjorde seg særlig bemerket for å være helskapt i leireanimasjon, noe som bare understreket det bisarre universet.

Oppfølgeren kommer ikke til å handle om Klaymen, Ottomen og de andre yndlingene fra originalen, simpelthen fordi EA sitter på de rettighetene.

– Vi prøvde i årevis å få til en avtale med EA, men det ga aldri mening for dem å gjennomføre det. De har aldri helt forstått spillets fanbase, men det er ikke mitt problem, skriver TenNapel på Facebook.

Derfor begynner trioen nå på et helt nytt konsept, som vel å merke skal være en åndelig oppfølger til perlen fra medio nittitall.

Spør fansen om hjelp

– Nye figurer, men med min visuelle stil. Terry Taylor tar musikken. Her kommer du inn: hva vil du se i et nytt spill? spør seriens far på Facebook-siden.

Han begynte som animatør på tegnefilm, før han etter hvert kom inn i spillbransjen. Der er han nok aller mest kjent for å ha skapt plattformhelten «Earthworm Jim».

På nittitallet ble det lagd flere oppfølgere til «The Neverhood», men ingen av dem i den samme tankefulle stilen som originalen. 

«Skullmonkeys» var et plattformspill med Klaymen i hovedrollen, mens obskure «Klaymen Gun-Hockey» var et japansk sportsspill. Begge kom til PlayStation.

Doug TenNapel har ikke sagt noe om hvordan oppfølgeren skal finansieres, men Kickstarter er jo veldig i tiden for eventyrspill.

Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum