Husker du denne karen?

Nå kan He-Man snart gjøre comeback.

5. januar 2011 19:15

Det ble i dag klart at spillgiganten THQ har sikret seg rettighetene til spill basert på He-Man. De skal ifølge Eurogamer vurdere alle plattformer som mulige kandidater for et nytt spill, inkludert sosiale nettverk og mobiltelefoner. THQ har også sikret seg rettighetene til hele katalogen fra leketøysgiganten Matell, som inkluderer både Barbie og Hot Wheels.

He-Man var opprinnelig en av heltene i leketøyserien «Masters of the Universe» fra Matell, men er kanskje mest kjent fra den animerte tv-serien som gikk på lufta i 1983. Serien fikk 130 episoder før sverdet måtte tilbake i slira.

I serien var He-Man beskytteren av slottet Greyskulls hemmelighet, og var konstant i kamp mot den onde Skeletor. Andre kjente figurer var tvillingsøsteren She-Ra og He-Mans trofaste tiger, Cringer - eller Battle Cat.

Åttittalsrenessanse innsmurt i soyaolje

Det ble i tillegg lansert en rekke andre produkter knyttet til leketøysuniverset, og i 1987 kom også kinofilmen med Dolph Lundgren i hovedrollen som den halvnakne og muskuløse He-Man. Filmen gikk nærmest umiddelbart inn i filmhistoriens kalkunfarm, men animasjonsserien og leketøyene har hatt kultstatus frem til i dag.

NB! Se den fantastiske traileren fra denne filmen nederst i saken.

Leketøyene er også svært ettertraktet i enkelte samlerkretser - en uåpnet utgave av He-Man-actiondukken ligger i skrivende stund på auksjonsnettstedet eBay med en pris på 2645 dollar (15.000 norske kroner etter dagens kurs).

Etter supersuksessen med «Transformers» har det i Hollywood oppstått økt interesse for en ny film basert på He-Man. Warner Brothers skal på et punkt ha vært involvert i filmplanene, men skal ha stemplet ut på grunn av fiaskoen «Speed Racer».

Nå er det visstnok Columbia Pictures som sitter på rettighetene. Ryktene sier at John Stevenson («Kung Fu Panda») skal stå for regien og at John Marks («Street Fighter: The Legend of Chun-Li») er ansvarlig for manuset. Statusen for filmen er ukjent, men arbeidstittelen skal være «Greyskull» eller «Masters of the Universe».

Det er ikke umulig at THQ med dette også har sikret seg muligheten til å lage spill i kjølvannet av en kinofilm basert på He-Man i fremtiden. Tidligere var det Activision som satt på rettighetene til de fleste Matell-lekene, og i løpet av de ti siste årene har de produsert et tyvetalls titler basert på Barbie-serien og en rekke Hot Wheels-spill.

Warner Brothers har ikke gitt opp renessansen av åttitallets animasjonsfavoritter – de har pustet nytt liv i en annen kultserie fra åttitallets glade dager; «Thundercats». I 2011 vil en ny serie med Lion-O og de andre pusefolka i hovedrollene ha premiére. Det er det respekterte japanske animasjonsstudioet Studio 4°C («Animatrix: Kid’s Story», «Batman: Gotham Knight») som står for produksjonen.

I 2005 kom det et spill til PlayStation 2 basert på He-Man som fikk navnet «He-Man: Defender of Grayskull». Spillet fikk temmelig kjølige anmeldelser og Xbox- og Gamecube-versjonen av spillet ble kansellert.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3