Husker du «Theme Park»?

Spillklassikeren fra 1994 gjenoppstår - på iPad og iPhone.

24. august 2011 13:03

La oss ta et tilbakeblikk til midten av 90-tallet - en tid hvor Sierra On-Line fortsatt barket sammen med Lucasarts om herredømme i adventure-sjangeren, hvor Westwood knuste alt og alle på strategifronten og hvor Bullfrog lagde en rekke fantastiske og helsprø spill.

Disse spillselskapene har stått for røveri av utallige timer av oppveksten til undertegnede, men dessverre skulle det ikke vare særlig lenge. Sierra ble etterhvert spist opp av Activision, mens Westwood og Bullfrog ble kjøpt opp og lagt ned av EA, noe de siden har beklaget offentlig.En serie som sto høyt i kurs for PC-spillere verden over var «Theme»-serien, utviklet av Bullfrog. «Theme Park» ble for mange det første konstruksjons/management-spillet som var skikkelig bra etter «Sim City» og «Caesar», mens det fortsatt snakkes varmt om «Theme Hospital» i enhver diskusjon hvor spillet kommer opp.

Spillet blir gratis

Og nå kommer det altså en ny versjon av det gamle «Theme Park», denne gangen på iPhone og iPad.

Spillet vil være gratis for alle, og du kan tjene penger på den vanlige måten i spillet, men spillerne vil ha muligheten for å kjøpe til seg in-game-mynt med ekte penger for å få tak i nye attraksjoner, butikker og ansatte litt kjappere.I tillegg til å kunne bestemme hva som skal skje i forhold til driften av hver enkelt karusell kan du også bruke berøringskontrollene til å svinge på piratskipene eller klapse borti hoppeslottet for å gjøre de besøkende gladere.

Spillet er etter sigende bare inspirert av det gamle Bullfrog-spillet, men bruker en helt ny 3D-motor for grafikken. Du kan ha parker som er sentrert rundt et eget tema, inkludert pirat-, futuristiske og organiske parker - alle med sin egen look og egne typer attraksjoner.

EA lover også egne karuseller og attraksjoner basert på andre spill de selv gir ut, blant annet «Mass Effect», «Dragon Age» og «Dead Space». Videre vil spillet også ta nytte av Origin, selskapets cloud-lagringssystem som lar brukerne laste opp lagringsfilene sine til en ekstern server.Spillet vil komme mot slutten av året.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3