Husker du «Secret of Mana»?

Fanfavoritten får nytt serietilskudd.

28. februar 2014 08:38

(PressFire.no): Den sjarmerende eventyrsserien «Seiken Densetsu», bedre kjent som «Secret of Mana» her hjemme, ble en enorm kritikersuksess til Super Nintendo tidlig på nittitallet og er fortsatt hyllet som en av de beste spilltitlene fra den æraen. 

Nå kommer Square Enix med en oppfølger til mobile plattformer: «Rise of Mana».

Spillet lar åtte venner spille sammen og er gratis å laste ned, men med mikrotransaksjoner. 

Musikalsk tilbakeblikk

Square Enix-serien begynte som en spin-off til de allerede enormt populære «Final Fantasy»-spillene, men ble med «Secret of Mana», det andre spillet i serien,  ble Mana-verdenen et helt eget univers.

Siden har spillet blitt hyllet som en klassiker, med alle de rette komponentene: en god historie, sjarm i bøttevis, og ikke minst har serien blitt hyllet for spillmusikken - som senere flere ganger har blitt spilt opp av noen av verdens beste symfoniorkester.

Veteranene innen «Mana»-seriens lydspor er også involvert i det nye prosjektet, melder spillsiden Polygon. 

En smakebit av lydsporene til det kommende spillet kan du få av denne videoen som viser noen smakebiter fra spillet, eller fra bakgrunnsmusikken på hjemmesiden som hører til spillet.

Usikkert rundt Europalansering

Spillet er ment for iOS og Android, og virker å være trygt forankret i actionrollespillsjangeren - altså likt som i de første spillene.

Allerede i løpet av uken som kommer blir spillet sluppet for iOS på det japanske markedet, mens Android-versjonen får vente noen måneder.

Det er ikke noe ord fra offisielt hold om spillet kommer til å slippes utenfor Japan, men det finnes håp:

Mens forrige installasjon i serien, et kortspill med navn «Circle of Mana» som ble sluppet i fjor, aldri ble oversatt fra japansk, er det kommet frem at «Rise of Mana» har blitt registrert som eget varemerke innen EU. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3