Husker du «Karateka»?

Snart kommer klassikeren tilbake.

2. oktober 2012 10:02

(PressFire.no): I 1984 startet Jordan Mechner sin karriere med «Karateka». Spillet kom ut til Apple II, senere også til en rekke andre plattformer.

I november gjenoppstår spillet, selvsagt i en oppusset HD-versjon.

Ikke ulikt det som skjedde da et restaurert «Prince of Persia» kom til dagens konsoller for noen år tilbake, også det et klassisk Mechner-spill.

Silkemyke animasjoner

Det er Xbox.com som har bekreftet lanseringsdatoen. Spillet slippes på Xbox 360 den 14. november.

«Karateka» kommer også til PlayStation 3 og Wii U, men datoene for disse konsollene er foreløpig ikke annonsert.

I det sidescrollende slåssespillet må du ut for å redde prinsessen Mariko fra klørne til krigsherren Akuma. Ikke et helt banebrytende premiss for en spillhistorie, kanskje.

Men det som virkelig er arven fra både dette og «Prince of Persia», var banebrytende og silkemyke animasjoner sammenlignet med mye annet på den tiden. 

I denne videoen kan du se hvordan Jordan Mechner filmet broren sin i hagen for å kunne lage bevegelsene i spillet på mest mulig realistisk vis (flere filmsnutter finner du på YouTube-kanalen hans, eller les bloggen).

Grammy-vinnende musikk

De offisielle Xbox-sidene opplyser om at Jeff Matsuda («Batman: The Animated Series») har jobbet med Mechner for å gi spillet en oppdatert grafikk, mens Christopher Tin har lagd musikken.

Tin har vunnet Grammy og har også stått bak musikken i «Civilization IV»

24 år etter han startet som spillskaper bekreftet Jordan Mechner i forbindelse med Comic-Con i 2008 at han ville lage et nytt «Karateka», skrev Wired.

«Karateka» lanseres den 14. november på Xbox 360. Antageligvis i samme periode til PlayStation 3 og Wii U. En titt på originalen (fra WorldGames):


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3