– Håper å ha «Trine 3» ute til PlayStation 4 før jul

9. desember 2015 12:08

(PressFire.no): Finske Frozenbyte fikk gjennomgå tidligere i år, etter at utviklerne lanserte «Trine 3» til pc og i forkant hadde skapt forventninger de ikke helt klarte å innfri.

Spillet byr på omtrent like store deler knot, kos og kaos, ifølge vår anmelder.

Konsolldebuten til dette eventyret er neste stopp.

Ingen dato eller pris bekrefta

Planen har hele tida vært å gi ut «Trine»-spillet til enda flere plattformer i takt med at Frozenbyte fikk tid nok på seg. PlayStation har gjennom åra vært godt representert i denne sammenheng.

Nå er det klart at det nærmer seg PlayStation 4-slipp.

– Vi er glade for å kunne bekrefte PS4-versjonen av «Trine 3: The Artifacts of Power». Dette året har vært som en berg-og-dalbane-tur, men å få avslutte året med å gi det ut til PS4 er stort, sier direktøren i Frozenbyte, Lauri Hyvärinen, i en pressemelding (via AllGamesBeta).

Ingen dato eller pris for denne versjonen er foreløpig bekrefta. Det kan være verdt å titte innom PlayStation Store neste tirsdag ettermiddag – når den nest siste ukentlige oppdateringa med innhold havner i digi-butikken.

15. og 22. desember er de to sjansene som er igjen før julefreden senker seg.

PlayStation-bloggen understreker Hyväruinens kollega, Kai Tuvonen, at de sikter på å ha spillet ute til jul, ikke bare før årsskiftet.

Fra to til tre dimensjoner

Bakgrunnen for bråket som oppsto etter «Trine 3» kom ut, først til pc, dreier seg om relativt lite innhold – som førte til en opprinnelig spilletid på mellom fire og seks timer. Dessuten har Frozenbyte denne gangen bytta fra et perspektiv sett fra siden i de to første til tredimensjonale miljøer i treeren.

Mange ble i tillegg forarga over en slutt i «Trine 3», slik det forelå på lanseringa i august, som mildt sagt ikke ble oppfatta som tilfredsstillende.

Utviklerne rykket raskt ut med en åpenhjertig video, og tok selvkritikk for ikke å ha kommunisert klart nok hva «Trine 3» er.

 Vi lagde ikke spillet «kort» med vilje, slik mange har sagt, for at vi kunne tjene penger på fremtidige utvidelser eller liknende. Vi prøvde å lage noe som var altfor ambisiøst, og det endte opp med å bli umulig rent økonomisk, forklarte utviklerne på Steam-forumet.

Siden pc-debuten har spillskaperne gjort justeringer og lagt til mer innhold. PS4-versjonen får blant annet det nylig utgitte «The Quest for Cake»-brettet og har støtte for stereoskopisk 3D (720p) – i tillegg til at tre kan spille sammen lokalt, på delt skjerm. Det er ikke lagt til online-støtte, slik som til de to første «Trine»-spillene, understreker spillskaperne.

Trolsk samarbeid

I likhet med de foregående to «Trine»-spillene, handler dette om samarbeid og fysikkbaserte puzzles lagt til fargesprakende miljøer. Hver av trollmennene (og -kvinnen) du kan velge å spille som har unike egenskaper, slik at co-op-aspektet skal gi mening.

Enten kan du invitere venner med på dette eventyret, eller gi to datastyrte spillere ansvaret med å tilby hjelp.

PS4-versjonen slippes «før jul». «Trine 3» ble gitt ut til pc i august.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3