– Hovedpersonen beveger seg 18 meter i sekundet!

«Infamous»-utviklerne om fordelene med PS4-eksklusivitet.

17. mars 2014 11:20

(PressFire.no): Denne uken slippes det kanskje mest omtalte PlayStation 4-eksklusive spillet siden lanseringen av konsollen, «Infamous: Second Son».

Den offisielle PlayStation-bloggen la derfor ut en ny podcast der de diskuterer spillet med en av toppsjefene i Sucker Punch, utviklerne av «Second Son». Siden dette er en offisiell PlayStation-podcast er intervjuet ganske ukritisk, og hyller naturligvis PlayStation 4 uten forbehold.

Likevel, vi lærer faktisk et par nyttige ting om spillets utvikling.

Fordel med én plattform

Ifølge Chris Zimmermann i Sucker Punch tjente utviklingen mye på å være PS4-eksklusiv. Siden Sucker Punch ikke trengte å ta hensyn til andre plattformer og andre konsoller, kunne de utnytte potensialet i maskinen fullt ut.

Zimmermann påpeker spesielt at 8 GB med minne var betydningsfullt, og at det var første gang i sin karriere at han ikke trengte å bekymre seg for minnetilgangen.

– Maskinvareutviklerne var hele tiden opptatt av hvorvidt deres avgjørelser vil hjelpe folk å lage bedre spill, sier Chris Zimmermann.

Andre fordeler, ifølge Zimmermann, er å kjenne nøyaktige spesifikasjoner til alle komponenter, ned til hvor rask harddisken er, og bygge spillet rundt dette. Slike elementer påvirker designet av den åpne verdenen som blant annet nesten ikke har lasteskjermer.

Nøyaktige målinger

Som en vittig detalj forteller Zimmermann at hovedpersonen, Delsin, beveger seg nøyaktig 18 meter i sekundet når han bruker sine raskeste superkrefter.

Noe raskere enn dette, og spillet ville ikke rukket å laste inn nye elementer av spillverdenen før spilleren ville nådd frem til dem.

Samtidig ser det ut til at spillet presser maskinvaren ganske hardt. Ifølge grafer Sucker Punch bruker for å overvåke grafikkbrikken, bruker «Second Son» jevnt over 90 prosent av dennes kapasitet.

Målet er tydeligvis at spillet skal hele tiden holde stabile 30 bilder i sekundet, og Sucker Punch tillot seg å legge til nye grafiske elementer så lenge 30 fps holdt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3