Håndfaste spor av «Dead Space 3»

Og allerede i «Dead Space 2» starter fristingen.

13. januar 2011 12:44

Det er to uker igjen å vente før «Dead Space 2» ligger i butikkene, men de første anmeldelsene har allerede lekket. Game Informer sin, for eksempel. Den har havnet på MetaCritic-siden med en karakter som tilsvarer 90 av 100%. Sterkt det, men faktisk ikke det mest interessante i denne sammenhengen:

Anmeldelsen – som stammer fra februarutgaven av magasinet – nevner nemlig at du i «Dead Space 2» får en klar indikasjon på hvor handlingen tas videre. «Teaseren for «Dead Space 3» gjør at hodet mitt spinner, fult av spørsmål», skriver Game Informer i sin anmeldelse.

Det at EA har planer for sin romskrekkserie er ikke overraskende, men dette er det mest håndfaste tegnet på at en trilogi er på gang. Variety skrev tilbake i 2009, altså før «Dead Space 2» ble annonsert, at et tredje spill var under planlegging. Grunnen til at Variety hadde fått snusen i disse planene var i forbindelse med planene om å filmatisere «Dead Space».

I et intervju med Eurogamer fra i september 2010, fortalte spillets produsent at utvikleren Visceral er klar for oppgaven. Han understreket imidlertid at et «Dead Space 3» var avhengig av at «Dead Space 2» selger bra.

- Vi har tenkt på dette. Men til syvende og sist, akkurat som med «Dead Space 2», må vi ha støtten fra spillerne for å få muligheten til å gjøre det, sa Steve Papoutsis til Eurogamer i fjor høst.

- Forhåpentligvis kommer spillet ut, folk liker det, det får gode anmeldelser og mange mennesker kjøper det. Og da vil vi få sjansen til å lage enda ett, sa han videre.

Stemmer opplysningene fra Game Informers anmelder, kan mye tyde på at arbeidet med et tredje, fullblods Dead Space-spill har kommet lenger i utviklingen enn Papoutsis gav inntrykk av i september.

PressFire har nylig vært i San Francisco for å se nærmere på «Dead Space 2». Våre inntrykk kan du lese om her

«Dead Space 2» lanseres 27. januar til PlayStation 3, Xbox 360 og PC.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3