Hinter om en Mac-versjon av «The Old Republic»

- Vet at det er et stort og viktig publikum, sier BioWare.

3. januar 2012 16:08

(PressFire.no): BioWare har satt døren på gløtt for at det kan komme en Mac-versjon av deres nylig lanserte MMO, «Star Wars: The Old Republic».

Dette fordi BioWare-sjefene først har fokusert på å få lanseringen unnagjort til pc, og sikre seg at det massive onlinespillet føles balansert og silkemykt før de tar fatt på andre oppgaver. Som for eksempel å lage en Mac-utgave.

De to BioWare-grunnleggerne, Ray Muzyka og Greg Zeschuk, bekrefter dette i et intervju med Massively.

- Vet at mange eier Mac

- Vi vet at mange BioWare-fans er Mac-eiere, vi vet at det er et stort og viktig publikum. Og vi ønsker å tjene dette publikummet, sier Muzyka når han blir spurt om mulighetene for en Mac-versjon

Selv om det er teknisk mulig å spille «The Old Republic» om du har en Windows-partisjon på en Mac, vet duoen at dette ikke er en god nok løsning.

- Tidligere har vi lagd Mac-versjoner til mange av våre spill. Vi har ikke annonsert noen detaljer for «The Old Republic» enda.

Over en million spillere

Selv om Dr. Ray og Dr. Greg foreløpig ikke vil forplikte seg til en tidsplan, ligger det i kortene at dette nå er en jobb BioWare vil ta fatt på.

- Det er definitivt en av tingene vi nå skal se nærmere på. Vi ønsker å få denne lanseringen overstått, og alt stabilisert. Da vil vi se på andre plattformer, og Mac er åpenbart en av de første, sier Zeschuk til Massively.

BioWare har siden lanseringen før jul allerede fått en million abonnenter i «The Old Republic», opplyser utgiver EA (via VG247). BioWare håper nok på mange flere, ettersom spillet er et av tidenes dyreste med en utviklingskostnad som ryktes å ligge opp mot $300 millioner.

I løpet av de fem-seks første dagene etter lanseringen 20. desember, brukte spillerne til sammen 60 millioner timer i «The Old Republic». Det tilsvarer den samme tiden som du ville ha brukt om du så alle de seks «Star Wars»-filmene fire millioner ganger.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3