Hinter om Lara Croft-comeback

Skal vise «noe nytt» i neste uke.

6. juni 2014 10:42

(PressFire.no): Lara Croft slo hardt fra seg under E3-spillmessa i Los Angeles, både i 2011 og 2012.

Neste uke starter et nytt E3. Da kan det hende vi får servert den første informasjonen om det neste eventyret til Lara.

Jobber med to nye spill

Crystal Dynamics, spillstudioet bak den overbevisende 2013-rebooten, har nemlig bekreftet at de vil annonsere et nytt spill på E3.

Det er GameTrailers som har avslørt dette, skriver CVG.com.

I fjor høst ble det bekreftet av utgiveren Square Enix at jobben med en «Tomb Raider»-oppfølger spesifikt myntet på de nyeste konsollene og pc allerede har startet.

Parallelt med jobben på det nye, foreløpig hemmelige prosjektet, har også Crystal Dynamics lagd en «definitive edition» av 2013-spillet som kom ut til PlayStation 4 og Xbox One tidligere i år.

I fjor skrev Kotaku om nedskjæringene som rammet Crystal Dynamics. 12 spillskapere måtte finne seg en ny jobb. Disse skal ha vært involvert i et nytt spill og fersk merkevare, altså et annet prosjekt enn «Tomb Raider».

Globetrottende Lara

Tegneserieskaperen Gail Simone røpet overfor Kotaku i fjor at det neste «Tomb Raider»-spillet trolig vil fokusere mer på «globetrotting», altså reising og større areal, enn det forrige Lara-spillet gjorde.

Her var vi jo stort sett isolert på en ugjestmild øy. I takt med at farene åpenbarer seg, formes Lara til å bli den tøffe actionheltinnen vi kjenner. Det var i kjernen for historien.

Gail Simone fortalte at en ny «Tomb Raider»-tegneserie kommer til å fokusere mindre på det klaustrofobiske og den isolerte settingen – og bygger bro mellom det forrige og nye spillet.

Vi starter et par uker etter der spillet sluttet, fortalte hun.

Tegneserien kommer til å lede videre direkte til et oppfølgerspill. Det er grunnen til at jeg syns dette er spennende: vi får lov å bli en del av Lara Crofts historie, sa serieskaperen til Kotaku.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3