Hillary Clinton: – Jeg ble skikkelig hekta

Elsket «Tetris».

21. april 2015 11:42

(PressFire.no): I går slapp William J. Clinton-biblioteket et bilde på Instagram av neste års presidentkandidat Hillary Clinton, der hun er tydelig konsentrert med en Nintendo Gameboy mellom hendene.

Bildet skal ha blitt tatt 6. april 1993 på et fly fra Austin, Texas til Washington, DC – bare noen måneder etter at ektemannen tok over Det hvite hus.

Det viser seg at fru Clinton, i likhet med mange millioner, var hekta på «Tetris».

April 6, 1993: Hillary Rodham Clinton plays a Nintendo "Game Boy" electronic game on her flight from Austin, Texas to Washington, DC. Photographed by Ralph Alswang. #NARA #Nintendo #GameBoy #Videogames #ClintonCenter #ClintonLibrary #PresidentialLibraries #HRC #FirstLady

Et bilde publisert av William J. Clinton Library (@wjclibrary42) mandag 20. April. 2015 PDT

Fan av Gameboy

I et intervju med Time Magazine, datert bare noen uker etter fotografiet ble tatt, avslører Hillary at hun er fan av Gameboy.

Opprinnelig skal den håndholdte konsollen ha blitt kjøpt til datteren Chelsea, men til slutt kjøpte hun sin egen.

– Jeg ble skikkelig hekta på sjukehuset. Jeg må få behandling, fortalte hun.

Journalisten spøker videre om at Gameboy kan bli en del av helsevesenet.

Hersket «Tetris»-feber

Presidentfruen er ikke den eneste som var hekta på «Tetris». Det hersket «Tetris»-feber i hele verden og spillet har solgt nærmere rundt 170 millioner spill siden den første versjonen. 35 millioner av dem på Nintendo Gameboy.

Christer Falck avslørte også i vår webserie «Spillhjerte» at han har et helt spesielt forhold til «Tetris».

Den kommende presidentkandidaten er i ikke den eneste politikeren som er hekta på spill – Erna Solberg slapper av med «Candy Crush» på mobilen, mens tidligere statsminister og nå NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg, var glad i «Age of Empires» og «Medieval: Total War»

«Tetris» tilhørte Sovjet

Skaperen av spillet, Alexey Pajitnov, tjente i utgangspunktet nesten ingenting på «Tetris»-suksessen.

Han for jobbet for staten i Sovjetunionen, noe som betydde at alt han tjente tilhørte staten.

From Russia with Love

At «Tetris» ble utviklet i Sovjetunionen gjorde også at byråkratiet rundt rettighetene til spillet ble et rotterace, som er godt dokumentert i BBC-dokumentaren «Tetris – From Russia with Love».


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3