Hevder å ha hacket PlayStation Network, Windows Live og 2K

Men mye tyder på at det er falsk alarm.

21. november 2014 11:07

(PressFire.no): Hackergruppen DerpTrolling hevder at de har klart å knekke datasystemene til flere spillgiganter, og fått med seg konto- og kredittkortinformasjon til millioner av brukere.

Via en anonym konto på Twitter har de lagt ut en liten andel av det de hevder er brukernavn og passord til kontoer de skal ha fått med seg.

Det er foreløpig snakk om noen tusen brukernavn og passord som påstås å stamme fra PlayStation Network, Windows Live og 2K Games sine systemer.

Saken er nå i ferd med å spre seg via store internasjonale medier, men foreløpig er det mye tyder på at det kan dreie seg om falsk alarm.

Fantastisk raid

Lista, som ligger ute på nettet, inneholder som skal være 2131 PlayStation Network-kontoer, 1437 Windows Live-kontoer og 2000 2K Games-kontoer.

Kjære Internett, her er en liten del av Lord Gabens og resten av gjengen hans sitt fantastiske raid på det åpne havet på Internett, heter det i beskjeden sammen med kontoene.

Flere har imidlertid begynt å stille spørsmål rundt kontoene. Ingen av brukernavnene eller passordene virker å være genuine, og PressFire-redaksjonen har heller ikke klart å spore noen av epost-adressene som hevdes å være del av kontoene.

Mange av passordene som hevdes å stamme fra PlayStation Network oppfyller heller ikke Sonys krav til passord. Sony sitt system krever både minst én stor bokstav og et tall i passordet.

DerpTrolling er hackergruppen som i helgen også tok på seg ansvaret for å ha angrepet «World of Warcraft»-serverne under lanseringen av den nye utvidelsen «Warlords of Draenor» i forrige uke.

Til Cnet forteller en representant fra hackergruppen at de i utgangspunktet ikke vil skade barna, men at dette er en advarsel til selskapene.

«»

Gudene over Internett

Tidlig i oktober fortalte DerpTrolling til samme nettside at de anser seg selv som «gudene over Internett», og at de «vet hva som er best for barna på Internett».

Videre hevder de å sitte på 800 000 kontoer fra 2K, med opplysninger fra 500 000 kredittkort, og at de totalt sett sitter på rundt syv millioner brukernavn og passord –inkludert brukerinformasjon knyttet til Facebook, Twitter og EAs Origin-tjeneste.

De hevder også å ha stått bak en rekke kjente dataangrep, inkludert det Syriske Internettet, Tyrkias regjering og et militærdomene.

NB! PressFire har tatt kontakt med representanter fra Sony, Microsoft, EA og 2K, og bedt om kommentar til påstandene om hackerangrepene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3