Hevder å ha blitt truet av «GTA»-utgiverne

– Jeg fikk akkurat to privatetterforskere på døra.

12. november 2015 10:33

(PressFire.no): En Reddit-bruker hevder nå å ha fått privatetterforskere på døra som påsto å være sendt av spillselskapet bak «Grand Theft Auto V», Take Two, for å få stengt modder til spillet, det melder Eurogamer.net.

– Jeg fikk akkurat to privatetterforskere på døra som hevdet å være sendt av Take Two som ga meg en telefon, forteller brukeren.

«GTA V».

Vil ikke involvere advokater ennå

Han hevder videre at personen i andre enden av telefonen ville diskutere «hvordan de kan få stoppet aktivitetene rundt «Grand Theft Auto». De skal videre ha påpekt at de ikke vil involvere advokater ennå.

De skal imidlertid ha hevdet å ha «testet loven og deres juridiske standpunkt» og at de er «ganske sikker i sin sak».

Ifølge modderen skal de ikke ha vært villige til å diskutere eventuelle andre de har tatt kontakt med eller å diskutere policy rundt modding for spillet.

Har kontaktet flere

Det viser seg nå at også folka bak «Grand Theft Auto: Multiplayer» har stengt ned etter at å ha blitt kontaktet av Take Two eller Rockstar games.

I et innlegg skriver de at de ikke forstår hvorfor Take-Two ville at det skulle stenge, men påpeker at de eier rettighetene til spillet og kunne saksøkt dem.

– Som utviklere respekterer vi andres rettigheter. Hvis de ikke vil at vi modifiserer produktet deres, uansett om det er til det bedre eller ikke, må vi respektere det, heter det avslutningsvis.

Forandrer spilloppelvelsen

Modding er av spill er når spillere og mindre utviklere modifiserer elementer av et spill, slik at det kanskje får et annet tema eller andre spillelementer.

Mange spill har nesten fått sine egne liv gjennom modding og flere store serier har blitt født gjennom modding - «Counter-Strike» og «Dota 2» er to eksempler basert på henholdsvis «Half- Life» og «Warcraft 3».

I «gamle dager» var det stort sett modifisering av kildekoden som ble gjort for å modde spill, men i dag er det blitt vanligere at utviklerne av spill tilrettelegger for at moddere kan utfolde seg.  Dette gjelder også «Grand Theft Auto V», som har hatt et stort modde-miljø.

Tidligere i år fikk Take Two også stengt modden FiveM, hvor argumentet til spillutgiveren var at den den «oppfordret til piratkopiering». Utviklerne bak modden ble også stengt ute fra online-delen av spillet.

Take Two eller Rockstar har foreløpig ikke kommentert å sende privatetterforskere på døra til modderne.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3