Her spiller du eventyrspillenes historie

Enmannsprosjekt skildrer Zelda-seriens fargerike ferd.

30. august 2012 20:54

(PressFire.no): Nintendos «The Legend of Zelda»-serie har utvilsomt hatt stor innflytelse på spillbransjen gjennom sin levetid, fra den spede begynnelsen i to dimensjoner til spektakulære «Skyward Sword» fra i fjor.

Indieutvikleren Nicolas «ncannasse» Canasse har forsøkt å skildre noe av seriens utvikling med et lite nettleserspill kalt «Evoland», som ble lagd til utviklerkonkurransen Ludum Dare #24. 

Her må man åpne kister og utforske verden i stil med Zelda-seriens første spill. Skattene er likevel av det alternative slaget: kistene låser opp ny grafikk og ferske spillmekanikker.

Indieeksplosjon

Ludum Dare er en jevnlig spillskaperkonkurranse hvor enslige utviklere kjemper om å lage den mest interessante, spillbare prototypen på 48 timer. 

Sist helg var temaet «evolution», noe de håpefulle spillsnekrerne skulle lage en funksjonell skisse av innen søndagen var omme.

I løpet av de neste tre ukene skal utviklerne stemme på hverandre for å kåre vinneren, som først og fremst belønnes med heder og ære.

Over 1400 småspill ble levert til denne utgaven av konkurransen, som også finnes i en litt mildere utgave med lengre tidsfrist kalt Jam. 

Startet studio

I starten av «Evoland» kan du kun traske mot høyre i en enkel monokrom visning, før du etter hvert låser opp mer fleksibel navigasjon, nye farger og annet snop.

Overraskelser er mye av opplevelsen, så vi skal holde oss unna å røpe hvor veien går derfra. Men franskmannen har nøstet sammen et overraskende omfattende spill på bare to døgn.

Skaperen Nicolas Canasse startet nylig sitt eget spillstudo med den franske industriveteranen Sebastien Vidal, som blant annet har vært en av toppene i MMO-utgiveren NCsoft i Europa («Guild Wars 2», kommende «Wildstar»).

- Vi tror at tilgjengelighet og simplisitet kan sameksistere med en dype opplevelser og mekanikker. Planen vår er å kombinere disse i alle våre spill, forklarer hjemmesiden deres.

Deres første spill, «Project Z», skal være et samarbeidsfokusert actioneventyr til pc, og utgis i løpet av neste år. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3