Her er vinnerne av Telenorligaen

Slåss om 100 000 kroner i «Starcraft», «Hearthstone» og «League of Legends».

10. mai 2016 23:11
Trener i nDurance, Torbjørn Berg.
(Foto: nDurance Gaming)

(PressFire.no): I helga smalt det godt i Telenorligaen, som hadde sin vår-konklusjon etter fire måneder med intens spilling der over 5000 spillere var i sving.

I «League of Legends» var det full krig blant de 133 lagene som var påmeldt, og finalekampen mellom Riddle og nDurance ble en spennende affære.

Som underdog tok Riddle nesten skalpen på nDurance, men måtte se seg slått etter å ha ledet 1-0. Sistnevnte slo også ut BX3 i semifinalen, og hadde allerede cruiset seg til førsteplass i seriespillet før finalerundene.

Riddle derimot, endte opp på tredjeplass kun på innbyrdes oppgjør mot Celestial Gaming, men var ikke freidigere enn at revansjen kom som en 2-0-seier i semien.

Uansett godt jobbet, og laget kunne innkassere 20 000 kroner i andrepremie. nDurance derimot, har råd til et par ekstra poser Bugg med sine 30 000 premiekroner.

Riddle-kaptein Adrian «Dipzey» Kjellesvik var slett ikke misfornøyd etter tapet.

- Kampene var spennende. De var mer forberedt enn oss, og det gjenspeilte seg i rotasjoner rundt om på kartet. De spilte rett og slett bedre som et lag, sier han til Gamer.no.

Treneren til nDurance er derimot litt mer avholden i sine kommentarer etter å ha vunnet Telenorligaen.

- For å være helt ærlig er vi litt skuffet over å ikke gå gjennom hele sluttspillet ubeseiret, sier han, klar for å ta imot presset som skulle oppstå ved å krones som Norges beste «League of Legends»-lag.

- Gjennom sesongen har vi blitt kalt «Gigantene», og vi har sett på oss selv som Norges beste lag, så et stempel som favoritt kommer nok ikke til å ha så mye å si for neste sesong.

LES OGSÅ: Her er «CS:GO»-vinnerne i Telenorligaen.

Additional pylons

Det ble også spilt finaler for «StarCraft 2»-delen av Telenorligaen, og åtte lag var med i sluttspillet etter fire måneder med seriespill.

Overraskende nok røk Norges kanskje største «StarCraft»-profil Snute på en «smell» i og med at han ikke kunne stille til kvartfinalen, og endte dermed opp uten noen premie – til tross for at han toppet hele seriespillet uten å tape en eneste kamp.

WOLOLO. (skrevet med et punktum) tapte i semifinalen mot det som til slutt ble vinneren av hele turneringen, dPix Evire – som hamret over Chass 3-1 i finalen.

Evire drar dermed hjem med 7500 kroner i lomma.

Telenorligaen hadde også en lagvariant av serien, hvor det til slutt ble Team Kjeks som slo BX3.

Kortspill

Samtidig som «StarCraft»-finalene pågikk også sluttspillet i «Hearthstone»-grenen av Telenorligaen.

Der var det hele 398 påmeldte spillere, hvor 48 av disse konkurrerte i toppdivisjonen for en plass i sluttspillet.

Vinneren ble til slutt Damis «GL Explozive» Nesimi, som bare på enkeltrunder vunnet gikk videre inn i den siste bracketen.

Han slo BX3s EpicSaxGuy, som ikke skal forveksles med meme-mannen (eller?), i en gjevnspilt finale 4-3.

- Å vinne den norske ligaen er min største bragd, gliser Explozive til Gamer.no i etterkant av seieren.

Han tar med seg 12 500 kroner fra potten, etter å ha sikret seg plass i den nye toppdivisjonen før seriestart med nød og neppe – han kvalifiserte seg som den beste andreplassen fra kvalifiseringsrunden.

Også «Hearthstone» hadde en lag-utgave under Telenorligaen. Der vant Adversity over Explozives eget lag Gamersleague før de tok finalen mot ExperiMENTAL.

Neste runde med Telenorliga skal etter sigende starte opp igjen til høsten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3