Her er spillet basert på «FIFA»-korrupsjonen

Får du tak i verdens største sportsarrangement på lovlig vis?

29. februar 2016 20:04

(PressFire.no): Om du spurte noen om hva de tenkte på når de hørte ordet «FIFA» for et par år siden, er nok de fleste enige om at det hadde vært «fotball», «fotballspill» eller variasjoner.

Men det har vært hett rundt organisasjonen det siste året, og nå smeller tankene heller inn på «korrupsjon», «pengevask» og «slaveri» istedet. Det har liksom ikke vært måte på mengder med avsløringer, fengslinger og sparkinger.

Nå kommer spillet hvor du selv skal strø rundt deg med shady dealer og penger, for å få lov til å arrangere verdens største sportsarrangement.

«Corrupt Cup Contest» er spillet hvor du skal vinne, koste hva det koste vil – og det vil sannsynligvis koste mye.

Eventuelt kan du gjøre alt helt lovlig. Du kan nemlig velge selv om du vil kjøre helt legitime PR-kampanjer, møter, middager og omvisninger i eget land som skal prøve å overtale delegater til å stemme på nettopp ditt land som vertskap for det fiksjonelle «The World Sport Tournament».

Flere land prøver å få tak i den lukrative avtalen, men du kan sette ut rykter, smørekampanjer og rett og slett betale folk og presse for å sørge for at ting heller i ditt favør.

Det er et slags strategispill dette, med andre ord, som også støtter opp mot åtte spillere. Det kan bli stygt når du investerer millioner i å sværte en god kompis i media, men tenk så digg når du kan klaske TV-rettighetsavtalen i bordet.

Du kan også alliere deg med andre land, og selv velge om du vil dolke de i ryggen når alt kommer til alt. Og det vil du vel?

Så ...morsom, dog overdreven, parodi på skumle bakmenn i idretten, eller en ekstremt treffsikker samfunnskommentar på organisert idrett, mediesituasjon og internasjonal politikk?

Vi tror det er litt av begge.

«Corrupt Cup Contest» kommer på Steam Early Access en gang i andre kvartal, og er nå å finne på Steam Greenlight. Gameplay og brukergrensesnitt tilsier at vi helt sikkert får se en tablet- og mobilversjon etter hvert også.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3