Her er spillene som vil nyte godt av skattepengene våre

«Sabeltann» får den aller største skatten.

28. oktober 2010 13:16

Nordisk Filminstitutt har nå offentliggjort de nye økonomiske tilskuddene som staten vil tildele norske spillprosjekter.

Denne gangen er det nesten tre millioner kroner som blir fordelt mellom fem prosjekter, hvor Ravn Studios i Drammen tar største den største andelen.

Spillutvikleren får ifølge pressemeldingen én millioner kroner til prosjekt. Pengene skal brukes for å utvikle et nytt spill til Nintendo DS i Formoes Kaptein Sabeltann-univers. Studioet har allerede erfaring med Nintendos håndholdte spillkonsoll – tidligere i år slapp de «Flåklypa Grand Prix» til plattformen, et spill de også fikk støtte fra filmfondet for å lage.

Den nest største summen går til Artplant, som får 800.000 kroner til spillet «Skjærsilden» - et MMO-spill laget for nettlesere. 

- «Skjærsilden» er et ARPG MMO satt i en variant av nåtiden der engler og demoner kjemper med guddommelige våpen, magi og moderne teknologi om hverandre, står det om spillet i pressemeldingen.

I tillegg får Snow Castle 550.000 kroner for spillet «Edea» til PC og Turbo Tape 500.000 kroner til sykkelspillet «Velocipede», som også utvikles til PC.

De siste 100.000 kronene går til det nyopprettede studioet D-Pad Studios for «Owlboy», som jobber med et sjarmerende plattformspill til Xbox 360 og PC. 

NB! Artikkelbildet er hentet fra «Kaptein Sabeltann»-spillet laget av Artplant.

Se gameplay-video fra «Owlboy»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3