Her er den nye Xbox One X

11. juni 2017 23:07

(PressFire.no): Det var på E3 i fjor at Microsoft plutselig kunngjorde Project Scorpio – en ny og kraftigere Xbox-konsoll.

I ettertid har de kunngjort at den med 6 teraflops vil blir den kraftigste konsollen noensinne, men avslørt ikke et design, ferdig navn eller pris. Heller ikke lanseringsdatoen har de avslørt.

Men i kveld kunne Microsoft endelig avsløre hvordan den ser ut og at spillkonsollen får navnet blir Xbox One X, i tillegg til at den kommer i butikkene 7. november.


Liten og nett

Maskinen er ikke bare den kraftigste noensinne, men den er også mindre enn de to andre Xbox One-konsollene

 Nesten som et svar til Sony tidligere i uka kunne Microsoft fortelle at den ikke bare er fullstendig bakoverkompatibel, men forbedrer alle gamle spill. Faktisk så jobbes det med støtte for spill som ble sluppet til den første Xbox-konsollen.

Phil Spencer kunne også kunngjøre at prisen i USA blir 499 dollar, noe som utgjør rett over 4100 kroner med dagens kurs. Vi tipper imidlertid at det betyr 4500-4990 i Norge.

Eksklusivt, tidseksklusivt og ikke eksklusivt

Fra Microsoft selv var det «Forza 7» ,«Sea of Thieves» og Minecraft som fikk oppmerksomhet. Likevel var det hos Xbox en rekke spillselskap kunngjorde og avduket sine nye spill, inkludert «Metro: Exodus» og «Assassin’s Creed Origins».

Også det nye Bioware-spillet «Anthem» ble vist fram i all sin prakt - som kanskje en av de mest imponerende spillene i showet.

Phil Spencer kunne også fortelle at de har sikret seg en fjær i hatten med det svært populære konkurransespillet «Playerunknon’s Battleground», i en slags eksklusiv form – sannsynligvis med en dato knyttet til seg.

Det viste seg også å stemme at det kommer en oppfølger til «Ori and the Blind Forest», som får tittelen «Ori and the Will of Wisps».

Flere titler som har blitt annonsert før dukket også opp igjen – inkludert «State of Decay 2», «Ashen» og «Crackdown 3». Sistnevnte fikk til og med lanseringdato 7. november – som korresponderer med slippdatoen på Xbox One X.

Under indie-delen fikk en rekke mindre spill viet litt oppmerksomhet, inkludert hjemmekoselige «Conan Exiles».

Oppdatering: Prisen er bekreftet til 4990 kroner i Norge.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3