Her er den neste generasjonen Xbox

«Scarlett» har blitt «Xbox Series X».

13. desember 2019 04:25

(PressFire.no): Microsoft hadde en skikkelig overraskelse på lur under årets Game Awards da Xbox-sjef Phil Spencer gikk på scenen i natt.

Han viste rett og slett fram den neste Xbox-en, som vi bare har kjent som «Scarlett» fram til nå. «Xbox Series X» er navnet på den neste generasjonen konsoll fra Microsoft, som skal lanseres til jul neste år.

Formen er litt unormal, kan man si – og det er mer en vertikal høyreist kube enn en flat konsoll denne gangen. Denne skal kunne legges ned også, ifølge Microsoft.

Rent kraftmessig skal den være over fire ganger kraftigere enn dagens Xbox One X, støtter variable oppdateringsrater og både 8k oppløsning og 120 bilder i sekundet.

Vi fikk også se den nye kontrolleren som følger med, som har en ekstra knapp på midten som viser en pil som peker ut av en liten boks, som er en delingsknapp for skjermbilder og video.

Konsollen skal være helt bakoverkompatibel med spillene som kjører på Xbox One i dag, inkludert spill fra de to tidligere generasjonene maskiner.

Fra før vet vi at et nytt «Halo»-spill er under utvikling til konsollen, men også en oppfølger til «Hellblade» er på vei.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3