Her er Sonys forslag til forlik etter hacking-skandalen

Vil kompensere med 90 millioner i digitale varer.

25. juli 2014 14:04

(PressFire.no): I 2011 ble Sony med sin PlayStation-plattform rammet av hackere, som klarte å stjele brukerkontoer og informasjon til rundt 70 millioner brukere.

Foruten noen relativt mindre bøter har ikke Sony blitt videre rammet av noen konsekvenser, men har havnet i retten for å kompensere brukerne.


Digital kompensasjon

Nå har Sony kommet med et forslag til et forlik hvor Sony skal kompensere visse brukere med 15 millioner dollar, eller rundt 90 millioner kroner, i digitale varer som plaster på såret.

Dette betyr at de som har krav på kompensasjon vil få velge mellom et gammelt PS3- eller PSP-spill, eventuelt tre måneder med PlayStation Plus. Det gjelder imidlertid kun hvis du bor i USA.

De kan velge mellom spillene «Dead Nation», «inFamous», «LittleBigPlanet», «Super Stardust HD» eller «rain» til PS3, eventuelt «LittleBigPlanet», «ModNation Racers», «Patapon 3» eller «Killzone Liberation» til PlayStation Portable.

I tillegg skal Music Unlimited, kosmetiske temaer og innhold til Sonys onlinespill være del av forliket.

Vil fordele 

Seks millioner dollar av innholdet vil bli delt ut til de som var PlayStation Network-medlemmer i tiden systemet var nede etter hackingen og som ikke fikk dra nytte av Sonys Welcome Back-pakke. Det blir førstemann til mølla-prinsipp.

De som fikk sikra seg Welcome Back-pakke skal få fire millioner dollar i varer, i tillegg til Qriocity- og Sony Online Entertainments-medlemmer.

Forliket er imidlertid ikke godkjent av en amerikansk dommer, men vil bli prøvd i retten 1. mai 2015.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3