Her er Sonys forslag til forlik etter hacking-skandalen

Vil kompensere med 90 millioner i digitale varer.

25. juli 2014 14:04

(PressFire.no): I 2011 ble Sony med sin PlayStation-plattform rammet av hackere, som klarte å stjele brukerkontoer og informasjon til rundt 70 millioner brukere.

Foruten noen relativt mindre bøter har ikke Sony blitt videre rammet av noen konsekvenser, men har havnet i retten for å kompensere brukerne.


Digital kompensasjon

Nå har Sony kommet med et forslag til et forlik hvor Sony skal kompensere visse brukere med 15 millioner dollar, eller rundt 90 millioner kroner, i digitale varer som plaster på såret.

Dette betyr at de som har krav på kompensasjon vil få velge mellom et gammelt PS3- eller PSP-spill, eventuelt tre måneder med PlayStation Plus. Det gjelder imidlertid kun hvis du bor i USA.

De kan velge mellom spillene «Dead Nation», «inFamous», «LittleBigPlanet», «Super Stardust HD» eller «rain» til PS3, eventuelt «LittleBigPlanet», «ModNation Racers», «Patapon 3» eller «Killzone Liberation» til PlayStation Portable.

I tillegg skal Music Unlimited, kosmetiske temaer og innhold til Sonys onlinespill være del av forliket.

Totalt skal det være snakk om åtte PS3-spill og seks PSP-spill, men det er ikke klart hvilke de andre spillene er ennå.

Vil fordele 

Seks millioner dollar av innholdet vil bli delt ut til de som var PlayStation Network-medlemmer i tiden systemet var nede etter hackingen og som ikke fikk dra nytte av Sonys Welcome Back-pakke. Det blir førstemann til mølla-prinsipp.

De som fikk sikra seg Welcome Back-pakke skal få fire millioner dollar i varer, i tillegg til Qriocity- og Sony Online Entertainments-medlemmer.

Forliket er imidlertid ikke godkjent av en amerikansk dommer, men vil bli prøvd i retten 1. mai 2015.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3