Her er Oculus' to nye VR-briller

Krever verken pc, mobil eller kabler - og verstingen har full tracking.

12. oktober 2017 10:39
«Oculus Dash»

(PressFire.no): Under en pressekonferanse i San Jose avslørte Oculus og Facebook planene videre for deres VR-headset.

For eksempel viste de fram et helt nytt VR-dashboard, som skal gjøre det lettere å navigere pc-en sin selv om du har på deg et headset.

Mye fokus ble gitt en helt ny gruppe med headset, som de kaller «Standalone». Det vil si VR-briller som ikke krever at du kobler de til en pc, mobil eller tracking-stasjoner.

Go
Go

Budsjettvarianten

Den første av disse er Oculus Go, en lettvekter kledd i grått tøy, og som kommer med en liten fjernkontroll.

Oculus sier de har en 2560x1440 LCD-skjerm i headsettet, med «next-gen»-linser (som vi håper har litt mindre gjenskinn enn før) som de sier reduserer den såkalte frame-door-effekten enda mer.

Skjermen har med andre ord 42 prosent flere piksler enn i dagens Oculus Rift. Det er en imponerende oppgradering.

I tillegg har headsettet integrert lyd, rett ved der strikken du drar over hodet møter selve «huset». Du trenger med andre ord ingenting annet enn selve maska, men det er en innebygd minijack-utgang for de som foretrekker egne høretelefoner.

Det virker som om dette på mange måter er en Gear VR med innebygd prosessorkraft, og det er jo i utgangspunktet en spennende idé. Alt av apper som er utviklet for Gear VR vil også funke i denne uten problemer.

Mer kraft

Samtidig har de også jobbet videre på Project Santa Cruz, kodenavnet til et langt kraftigere headset, som også er helt standalone.

Oculus omtaler det som «PC VR Experience», og selv om vi tviler litt på akkurat det (og du kan ikke kjøre pc-spill direkte i den), så skal det være nok grafisk trøkk til å kjøre mer krevende spill og programmer enn i Oculus Go.

Langt mer viktig er det at de har dyttet inn fire vidvinkelsensorer på selve maska, som greier å tracke to kontrollere uten at basestasjoner eller eksterne kameraer er nødvendig.

Du skal også kunne bevege deg rundt og bøye deg ned, helt uten kabelsurr i veien.

En slik «innsiden og ut»-tracking har lenge vært sett på som en liten gral innenfor VR, og Oculus sier det fungerer på samme måte som med dagens Touch-kontrollere.

Faktisk vil brillene komme med sine egne varianter av kontrollerne, som er spesiallagd for denne typen tracking.

Ingen specs eller dato på disse enda, men utvikler-kits skal være tilgjengelig i 2018 en gang.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3