Her er «Limbo»-gjengens neste

I «140» må du lytte for å løse gåtene.

15. februar 2013 10:33

(PressFire.no): Danskene i PlayDead gjorde stor suksess med «Limbo» i 2011 – et minimalistisk og stilrent plattform spill, med bøttevis av nifs atmosfære.

Ventetiden på en oppfølger fra Jeppe Carlsen, hjernen bak, har vært lang. Men nå har han vist fram sitt neste – et spill kalt «140».

NB! Se trailer nederst i saken.

Kommer «snart» til pc

Dette er enda mer minimalistisk enn «Limbo», og musikken er vevd inn i spillopplevelsen. Du må nemlig lytte for å bekjempe hindre, feller og bosser, skriver nettsiden Indiegames.

Det er ikke helt ulikt konseptet bak «Sound Shapes», som kom til PlayStation 3 og Vita i fjor høst.

På den offisielle nettsiden til «140» skriver utviklerne at nettopp lyddesignet allerede har blitt lagt merke til – spillet er nemlig nominert til et par priser i årets IGF-prisutdeling, blant annet for lyd.

Carlsen sier til Indiegames at han har jobbet med spillet i to år, og at «140» snart er lanseringsklart til pc.

Flere spill på gang

Playdead jobber med flere prosjekter. I fjor dukket det opp en skisse fra det som trolig er den største satsningen fra denne kanten – et 2D-plattformspill med bakgrunner i 3D.

- Gjennom unike puzzles og skiftende scenarier, fortelles historien om en gutts kamp mot onde krefter som gjennom tvilsomme eksperimenter på menneskekroppen forsøker å ta over verden.

Slik lød beskrivelsen av dette spillet, som Kotaku snuste opp fra nettsidene til det danske filminstituttet.

Dette mystiske spillet, som foreløpig ikke har fått et navn, utvikles til PlayStation 3, Xbox 360 og pc/Mac.

Her ser du en trailer fra «140», snart lanseringsklart til pc:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3