Her er LEGO Super Mario

Blander dataspill, brettspill og byggeklosser.

13. mars 2020 03:59

(PressFire.no): Nintendo og LEGO hintet til en eller annen annonsering forleden dag, der en lego-Mario-mann ble teaset i sosiale medier.

Nå har de avslørt greia (litt, i hvert fall) – og det er et slags avansert Lego-sett med Mario-figurer.

Selskapene sier det ikke er et vanlig lego-sett, men ei heller et spill. I stedet er det en slags snedig hybrid mellom lego og brettspill hvor du bygger en Mario-bane og skal flytte Mario rundt.

Enkelte brikker i settene vil gjøre at Mario reagerer når han plasseres på dem. For eksempel vil han samle mynter på noen eller miste mynter om han står i «lava» for lenge, eller reagere når han hopper på fiender. Målet er å komme seg til flaggstanga på slutten.

Selve Mario-figuren har skjermer til øyne og munn som skifter til forskjellige uttrykk under lek, mens en skjerm på magen viser mynter og statuseffekter.

I videoen under ser vi flere figurer enn bare Mario også, inkludert Yoshi og Bowser Jr.

Det skal ikke være noen koblinger opp mot Switch her, og det er heller ikke amiibo-funksjoner i Mario-figuren. Planlagt lansering er i løpet av året.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3