Her er Googles svar på Apple TV

- Et røverkjøp for prisen.

29. juli 2013 15:22

(PressFire.no): I forrige uke kunne vi fortelle om Googles nye syvtommer, som kommer med banebrytende skjermoppløsning og konkurransedyktig pris.

Samtidig kunngjorde Google også sitt svar på Apple TV – en liten dings du plugger i HDMI-inngangen (og strøm fra støpselet eller USB) på tv-en – som Google har døpt Chromecast.

Fra mobil til storskjerm

Når den er koblet til tv-en og det trådløse nettverket vil du blant annet kunne «sende» videoinnhold fra mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner til tv-en.

Slik sett ligner den mye på AirPlay-løsningen til Apple.

I tillegg til å sende musikk og video fra blant annet Googles egne apper, YouTube og Netflix, er det mulig å sende en fane fra Googles nettleser, Chrome. På den måten kan også bilder og video som er kompatible med nettleseren også sendes til tv-en, i tillegg til at du naturligvis kan lese PressFire på tv-en.

Når du sender musikk eller video fra kompatible apper, er det ikke snakk om strømming fra datamaskiner, mobiltelfoner eller nettbrett til Chromecast-en. Den henter innholdet du sender på egen hånd.

Mange nyere tv-er har lignende funksjoner allerede, hvor det for eksempel dukker opp en egen knapp i YouTube-appen på mobiltelefonen som sender videoen til tv-en.

Når du sender bildet fra nettleseren Chrome til Chromecast, strømmer den en video fra skrivebordet eller en fane. Kvaliteten på videoen kan du endre i innstillinger.

- Et røverkjøp

Chromecast har allerede fått mye oppmerksomhet i USA, mye på grunn av den svært lave prisen og at den fungerer med både Android, Apple-produkter og datamaskiner.

I hjemlandet koster den bare 35 dollar, noe som utgjør rundt 200 kroner etter dagens kurs. Det er tilfellet hvis du klarer å få tak i den, for mange steder skal allerede være utsolgt og venter på nye forsyninger.

De første anmeldelsene har trykket den nye dingsen til brystet, og tross små bugs, mener de at den er fantastisk i forhold til prisen.

Forbes skriver at «det er ikke alt den gjør, men er et røverkjøp for den prisen» og Techcrunch skriver at det er «en av de enkleste anbefalingene vi har gjort».  Mashable kaller den «magisk, men ikke uten problemer».

Google har dessverre ikke sagt noe om når vi kan forvente å se den på våre breddegrader, eller hva den eventuelt vil koste.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3