Hemmeligheten ved Vita-oppdateringen

Konsollen «låses» til minnekortet.

29. august 2012 12:20

(PressFire.no): I går rullet Sony ut programvareoppdateringen kalt 1.80 til PlayStation Vita.

Denne innebærer blant annet at du kan få tilgang til over 120 spilltitler først utgitt til den første PlayStation-konsollen.

Det er også lagt til rette for at du kan bruke Vita som en ekstra håndkontroller mens du spiller PS3-titler som «Little Big Planet 2». Men den byr også flere nyheter, tilskudd til Vita som ikke omtales skrytevideoen signert Sony som du kan se nederst i saken.

Vil at du bare skal bruke én PSN-konto

Dette er kanskje ikke en stor sak om du eier en Vita og allerede har innstilt deg på at maskinen bare er ment for én bruker med én PSN-konto.

Det har ligget i kortene lenge at det er premisset for Vita.

Inntil 1.80-oppdateringen, som i går ble rullet ut, var det imidlertid mulig å bytte mellom ulike PlayStation-kontoer – riktignok om du brukte ukonvensjonelle triks for å «lure» Vita.

Nå er dette ikke lenger mulig om du har installert den seneste oppdateringen. Minnekortet som står i Vitaen låses nemlig til én PSN-konto.

Det var en bruker på NeoGAF-forumet som først ble klar over dette.

Ta en backup?

Men det finnes fortsatt omveier. Du kan blant annet kopiere innhold fra Vita til en PS3-konsoll, forteller brukere av NeoGAF.

På den måten er det fortsatt mulig å dele opp innhold til flere minnebrikker om du måtte ønske det, noe som åpner for at man kan handle fra mer enn én PSN-konto.

Men har du kjøpt innhold til Vita fra flere PSN-kontoer kan det være lurt å ta en backup før du laster ned 1.80-oppdateringen.

Her er flere av endringene og forbedringene som følger med 1.80-oppdateringen til Vita, sluppet nå:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3