Hector: Badge of Carnage - Ep. 2: Senseless Acts of Justice

Overstadig beruselse, ulekre prostituerte og organtyveri.

Som regel går spill veien fra de større maskinene og over til de håndholdte, da gjerne strippet ned til et ugjenkjennelig bein som vi strengt tatt kunne vært foruten.

Sånn var det ikke med eventyrspillet om den notorisk udugelige politidetektiven Hector, som først dukket opp under radaren på iPhone i fjor. Bak spillet sto det nordirske animasjonsselskapet Straandlooper, som brått hadde fått det for seg at de kunne lage et voksent eventyrspill. Og godt var det.

NB! Les også vår anmeldelse av første «Hector»-episode.

Spillet fungerte nemlig svært godt på den vesle mobilskjermen, men var samtidig langt mer enn «bare» et mobilspill.

Det fikk vi tydelig bekreftet da spillselskapet Telltale - kjent for sine episodebaserte eventyrspill - overførte spillserien til et større format. De behøvde ikke gjøre stort, annet enn å blåse opp skjermstørrelsen - spillet sto nemlig godt nok som det gjorde.

Voksen affære

Nok en gang er vi tilbake i det dysfunksjonelle britiske tettstedet Clappers Wreake, stedet Gud aldri brydde seg om i første omgang. Historien fortsetter der den slapp på dramatisk vis sist gang, med Hector stirrende inn i siktet på en fjernstyrt snikskytterrifle.

Ikke før Hector tror han har kommet seg i trygghet, sprenger terroristen fra førstespillet bygningen i lufta - med Hector inni. Det skulle være hevnmotiv godt nok, når Hector til slutt kommer seg ut på gata.

Som sist er dette en godt voksen affære, der det er like mye lov å le av overstadig beruselse og dumhet som ulekre prostituerte og organtyveri. Humoren er røff, og funker stort sett uten å bli for enerverende eller plump.

Større spill

De som synes første episode ble for kort, vil også kunne glede seg over at andreepisoden er rundt dobbelt så stort i omfang, samt at Hector har flere steder han kan besøke.

Gåteløsningen, som går på kryss og tvers av de forskjellige stedene, holder generelt høy standard og blir sjeldent for ulogiske - selv om absurditetsnivået absolutt er godt over gjennomsnittet. De få gangene det likevel blir for sprøtt for enkelte, er det innebygde hintsystemet godt å ha - du må da dra tilbake til politistasjonen og snakke med din kollega Lambert.

I starten av spillet får du forøvrig også veksle mellom å spille Hector og Lambert om hverandre, en effekt som fungerer godt for både variasjon og gåteløsing. Dette er imidlertid over så snart Hector kommer seg ut av det utbombede huset, jeg skulle gjerne sett mer av det videre i spillet.

Enkelt styringssystem

Det eneste aberet ved at spillet i utgangspunktet er laget for touchskjermer, er at du ikke fullt ut får utnyttet at du spiller med en mus. Høyreknappen er ikke i bruk, i stedet må du dobbeltklikke med musa på ting for å bruke dem, mens du kikker på dem med et enkeltklikk.

Litt kronglete, men for en bagatell å regne når resten av spillet er i så velbalansert ubalanse som det er. På iPhone og iPad er derimot styringen akkurat som den bør være.

Det er mange år siden Leisure Suit Larry var konge på voksenhumorhaugen, så det er ikke hardt for Hector å klatre til topps - men han fortjener like fullt plassen. Ventetiden til neste episode er heldigvis ikke så lang - den kommer i høst en gang.

NB! Den andre av tre episoder er nå lansert til pc (blant annet via Steam), og til iPhone/iPad. Vi har testet pc-versjonen.

Oppsummering
Positivt
Voksen humor, gode gåter.
Negativt
Litt kronglete styring på pc.
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3