«Heavy Rain»-komponisten har gått bort

Tapte kampen mot kreften.

28. januar 2013 11:31

(PressFire.no): Komponisten bak den prisvinnende musikken i kritikerroste «Heavy Rain» tapte i forrige uke kampen mot kreften.

Normand Corbeil ble bare 56 år gammel, men har i løpet av sin karriere mottatt en rekke priser for sitt musikalske bidrag i filmer.

Det var sønnen som i forrige uke fortalte at faren var gått bort som følge av kreft i bukspyttkjertelen.

- En fantastisk far

- Min far, Normand Corbeil (56), gikk bort i dag klokka 14.56. Han var en stor komponist og en fantastisk far … jeg er i sjokk, skal han ha skrevet på forumet ifølge 8bitfix.

For «Heavy Rain» mottok han i 2011 en BAFTA-pris musikken i spillet. Samme år fikk han prisen for beste musikk fra The Academy of Interactive Arts & Sciences.

I tillegg til å ha laget musikken til «Heavy Rain», komponerte han musikken til rundt 50 filmer.

Skaperen av «Heavy Rain», David Cage, fortalte PressFire i 2010 at musikken var ekstremt viktig for spillets mål om å skape emosjonelle relasjoner.

- Mer enn femti prosent av påvirkningen til et bilde kommer fra musikken. Så du må være veldig forsiktig med hvordan du inkluderer musikk i spill, fortalte han, og understreket at det var viktig å bruke det han kaller «ordentlige instrumenter» for at musikken skulle være «så emosjonell som mulig».

Aktuell med «Beyond»

Cage var så fornøyd med Corbeils bidrag at han også brukte ham i teknologidemonstrasjonen «Kara», vist under Game Developers Conference (GDC) i fjor.

I tillegg skulle han også stå bak musikken i det neste spillet til David Cage, «Beyond: Two Souls».

Det er usikkert om Normand Corbeil noen gang fikk begynt på musikken i «Beyond: Two Souls», som etter planen skal slippes i løpet av 2013.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3