«Heavy Rain»-komponisten har gått bort

Tapte kampen mot kreften.

28. januar 2013 11:31

(PressFire.no): Komponisten bak den prisvinnende musikken i kritikerroste «Heavy Rain» tapte i forrige uke kampen mot kreften.

Normand Corbeil ble bare 56 år gammel, men har i løpet av sin karriere mottatt en rekke priser for sitt musikalske bidrag i filmer.

Det var sønnen som i forrige uke fortalte at faren var gått bort som følge av kreft i bukspyttkjertelen.

- En fantastisk far

- Min far, Normand Corbeil (56), gikk bort i dag klokka 14.56. Han var en stor komponist og en fantastisk far … jeg er i sjokk, skal han ha skrevet på forumet ifølge 8bitfix.

For «Heavy Rain» mottok han i 2011 en BAFTA-pris musikken i spillet. Samme år fikk han prisen for beste musikk fra The Academy of Interactive Arts & Sciences.

I tillegg til å ha laget musikken til «Heavy Rain», komponerte han musikken til rundt 50 filmer.

Skaperen av «Heavy Rain», David Cage, fortalte PressFire i 2010 at musikken var ekstremt viktig for spillets mål om å skape emosjonelle relasjoner.

- Mer enn femti prosent av påvirkningen til et bilde kommer fra musikken. Så du må være veldig forsiktig med hvordan du inkluderer musikk i spill, fortalte han, og understreket at det var viktig å bruke det han kaller «ordentlige instrumenter» for at musikken skulle være «så emosjonell som mulig».

«»

Aktuell med Beyond

Cage var så fornøyd med Corbeils bidrag at han også brukte ham i teknologidemonstrasjonen «Kara», vist under Game Developers Conference (GDC) i fjor.

I tillegg skulle han også stå bak musikken i det neste spillet til David Cage, «Beyond: Two Souls».

Det er usikkert om Normand Corbeil noen gang fikk begynt på musikken i «Beyond: Two Souls», som etter planen skal slippes i løpet av 2013.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3