Har solgt 2,74 millioner Switch-maskiner - og enda flere «Zelda»

Nintendo med årsrapport.

27. april 2017 12:25
Det er blitt solgt flere «Zelda» på Switch enn maskiner.

(PressFire.no): Nintendo har sluppet sine årstall for 2016 – som er perioden 1. april 2016 til 31. mars 2017, fordi et vanlig kalenderår er for kjedelig.

Dette er interessant, fordi det dermed har med den første måneden med Switch-salg, og markerer avrundingen av Wii U-konsollen.

Så hvordan har det gått?

2,74 millioner Switch-maskiner er solgt den første måneden, og Nintendo mener de skal kunne klemme ut ti millioner til frem til 31. mars neste år. Ryktene gikk om at Nintendo hadde forventet to millioner maskinsalg, noe som i så fall betyr at de har sprengt sine egne estimater.

En merkelig kuriositet er at «Zelda» har solgt flere eksemplarer på Switch enn antallet Switch-maskiner:

2,76 millioner eksemplarer av «The Legend of Zelda: Breath of the Wild», noe som betyr at i hvert fall 20 000 personer har mer enn ett eksemplar. I tillegg hadde spillet en alright lansering på Wii U, med ytterligere 1,08 millioner eksemplarer – totalt 3,84 millioner.

Det betyr at «Breath of the Wild» hadde en bedre lansering enn «Twilight Princess», det bestselgende spillet i serien, og er i ferd med å allerede selge bedre enn «Skyward Sword», som ved siste tall hadde solgt omtrent fire millioner eksemplarer.

Ut over «Zelda» var det ikke mye futt i lanseringstitlene, men Nintendo sier at «1 2 Switch» «made a buzz», noe vi tipper betyr at folk var delte i meningene om spillet.

Av andre interessante tall ser vi at 3DS har passert 66 millioner solgte maskiner, og det forventes å selge seks millioner til det neste året. Wii U ebbet ut med 13,56 millioner solgte (Nintendo forventer ingen flere salg).

Nintendo endte året med 3,87 milliarder i pluss, opp hele 75 prosent fra året før. Dette er det tredje året på rad med pluss for selskapet, som riktignok bare har gått i minus to av de siste femti årene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3