Har funnet sikkerhetshull i Nintendo Switch

13. mars 2017 14:32

(PressFire.no): Havkere ser ut til å ha funnet et sikkerhetshull i den nylig lanserte Nintendo-konsollen Switch.

Det var i helga at den velkjente hackeren qwertyoruiop la ut et bilde som viste hvordan han utnyttet et sikkerhetshull på maskinen, skriver Wololo.net.

Brukte «gjemt» nettleser

Hullet er knyttet til konsollens «gjemte» nettleser, som benytter en eldre variant av nettleser-basen webkit (knyttet til iOS versjon 9.3).

Nettleseren er i utgangspunktet ikke tilgjengelig for brukeren, men er nødvendig for nettjenester som krever godkjennelse via en nettside. I tillegg brukes den for brukerprofiler i konsollen. 

Qwertyoruiop brukte angivelig en lett modifisert variant av jailbreakME for iOS, hvor det hackeren kun fjernet spesifikke instruksjoner knyttet til iOS.

Ukjent operativsystem

Hackere har imidlertid ikke klart å kartlegge operativsystemet fullstendig, selv om qwertyoruiop mener det ser ut som en videreutviklet variant av Nintendos egetsnekrede system for håndholdtkonsollen 3DS. Hackeren mener også det finnes rester av FreeBSD i systemet, men ingenting er bekreftet.

En annen utvikler har i ettertid også bekreftet at sikkerhetshullet eksisterer.

Forvent imidlertid en oppdatering fra Nintendo som tetter det allerede kjente sikkerhetshullet – denne typen hull blir ofte tettet med en maskinvareoppdatering i en katt-og-mus-lek med hackere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3