Har funnet mer «Half-Life 3»-pek

Valve har gitt ut VR-programvare fylt med mystisk kode.

10. juni 2016 14:16

(PressFire.no): Nylig slapp Valve programvaren «Destination» på Steam.

Dette er verktøyet de har brukt for å skape VR-opplevelser bygd ut av den virkelige verden gjennom hundrevis av fotografier.

Det er ikke snakk om «enkle» 360-graders bilder du kan snu hodet ditt rundt i, men heller å bygge opp 3D-modeller av det du har tatt bilde av, slik at du kan gå rundt.

For eksempel bruker Valve det selv i sin gratisdemo «The Lab», der de blant annet har «fanget» områder fra Washington, Venezia og sine egne kontorer.

Gordon får pult?

Interessant nok, det – vi kommer med en testrapport etter hvert – men det virkelig snedige er det folk har funnet i filene til programmet.

Eller mer spesifikt, i filene til Source Engine 2, som programmet bruker.

For av en eller annen grunn er det en haug referanser til «Half-Life 3» gjemt vekk i kildekoden og filsystemet.

En headcrab-modell nevner «hl3», for eksempel.

Blant annet er det røffe 3D-modeller av Gordon Freeman sittende ved en datamaskin, kalt «Gordon at his desk» (selv om det ikke er en pult der), og stående (med veldig store føtter), i tillegg til referanser til «HL3»-teksturer og scener.

Mer VR?

Det er også referanser til «HLVR», som kan tyde på at Valve fortsatt leker med VR-støtte til sin flaggskipserie.

«Half-Life 2» fikk tidligere støtte for VR til Oculus Rift DK2, men har enda ikke blitt oppdatert til å støtte de ferdige headsettene.

Til slutt er det også noen referanser («OnLoadRPGUnits») og peking til filer («script/rpg/units») som babler om RPG-greier.

Flittige Reddit-brukere holder på å samle all info i et Google-dokument som du kan finne her.

WHAT DOES IT MEAN?!

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3