Har dyttet inn «et nytt nivå av skrekk» i denne zombie-opplevelsen

«ZombiU» klar for PS4, Xbox One og pc.

31. juli 2015 10:13

(PressFire.no): Ryktene har eksistert lenge, og nå har endelig Ubisoft bekreftet spillet.

«ZombieU» var et av de mest originale og beste lanseringstitlene til Wii U-konsollen i 2012. Nå kommer en nyversjon – til PlayStation 4, Xbox One og pc.

Mer kraft

«U»-en i navnet er droppet. «Zombi» heter det, og lanseringen skjer digitalt via PlayStation Store, Xbox Store og på diverse pc-butikker 18. august.

Spillet har blitt oppgradert, hevder Ubisoft, men de går ikke i dybden med å forklare hvordan i pressemeldingen.

– Dette neglebitende overlevelsesspillet har blitt optimalisert for PlayStation 4-systemet, Xbox One og pc, ved å bruke kraften fra den seneste generasjonen maskinvare for å skape et nytt nivå av skrekk, heter det fra utgiveren.

Store konsekvenser

Noe av grunnen til at vi likte «ZombiU» i 2012, er at det har større fokus på å overleve og planlegge enn vi forventet. Her er det ikke bare å springe rundt og skyte. Konsekvensene er også større enn i mange andre zombie-actionspill skildret i førsteperson.

Dør du, er spillfiguren din «smittet» og du må begynne på nytt med en annen.

Får oppfølgeren ny tillit?

Det har de siste par åra versert historier om en oppfølger, et spill Ubisoft angivelig har gjort mesteparten av jobben med – men ikke har lyst til å lansere på grunn av den beskjedne gruppen Wii U-eiere.

For to år siden forklarte en av utviklerne fra Ubisoft Montreal at de arbeidet med en prototyp til et nytt spill.

Få måneder senere kom meldingen fra øverste sjef, Yves Guillemot.

Det kom ikke på tale å slippe «ZombiU2», eller hva navnet skulle bli, sa han da.

Wii U-versjonen har noen ekstrafunksjoner
lagt til GamePad-skjermen.

Guillemot sa til GamesIndustry.biz at det første spillet ble en så stor økonomisk nedtur, og «ikke var i nærheten av å gå i pluss». Han skyldte på det beskjedne antallet Wii U-konsolleiere, og pekte samtidig en advarende pekefinger i retning Nintendo med meldingen: få fart på konsollsalget.

Nå, med «Zombi», og et spill som har vridd fokuset bort fra noen av særegenhetene Zombi U hadde – blant annet flere funksjoner lagt til GamePad-kontrolleren – kan kanskje idéene om en oppfølger blomstre igjen?

«Zombi» lanseres til PS4, Xbox One og pc 18. august. I traileren du ser i videovinduet, viser Ubisoft mer av hvordan den nye versjonen ser ut.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3