Har du problemer med PlayStation 3?

Ny oppdatering førte til konsolltrøbbel.

19. juni 2013 13:02

(PressFire.no): I går rullet Sony ut en programvareoppdatering til PlayStation 3, kalt 4.45, som har skapt hodebry.

Mange har rapportert om at konsollen ikke vil starte. Etter først å ha fått velkomstmeldingen, laster ikke PlayStation 3-menyene (kalt XMB) slik de skal.

Sony tok affære i dag, og har fjernet denne 4.45-oppdateringen for å finne ut av hva som egentlig har gått galt.

- Vi undersøker problemet

- Vi er klare over meldingene om at den seneste PlayStation 3-systemoppdateringen (versjon 4.45) har forårsaket at XMB ikke vises på et lite antall PS3-systemer, sier en Sony-talsperson til Eurogamer.

- Vi har midlertidig tatt ned 4.45-oppdateringen, og undersøker hva problemer som forårsaker dette er. Vi kommer tilbake med informasjon når systemoppdateringen er tilgjengelig å laste ned så fort som mulig. Vi beklager bryderiet, sier Sony.

Denne oppdateringen ble rullet ut på verdensbasis i går kveld. 

- Kan ikke skrus av

PlayStation Plus-medlemmer, som har skrudd på muligheten i menyene til å laste ned oppdateringer automatisk, kan ha fått seg en overraskelse ved å skru på spillkonsollen i morgentimene i dag.

- Jeg kan ikke en gang skru av systemet ved å trykke av-knappen. Den gir fra seg lyd, men systemer stenger ikke, sier en bruker på det offisielle PlayStation-forumet der det i dag har vært høy temperatur.

- Jeg forsøkte å dra ut strømledningen, og sette denne inn igjen. Men problemet vedvarer, fortsetter denne frustrerte PS3-eieren.

Eurogamer skriver at enkelte har gått til det drastiske skritt å formattere PS3-maskinen sin, uten at det ser ut til å hjelpe.

- Jeg har også en PS3 Slim (den første), og oppdaterte til 4.45. Samme problemet som alle andre her, jeg er låst til den «bølge»-åpningsskjermen.

- Heldigvis kan du fortsatte komme deg til «safe mode» ved å holde den (av/på-knappen – journ.merk.) til den gir lyd fra seg én gang, to ganger – og deretter ytterligere to ganger i rask rekkefølge, noe som gjør at det blir mulig å oppdatere til den programvareoppdateringen Sony slipper etter dette for å fikse problemet, opplyser en annen bruker på PlayStation-forumet.

Både eiere av den første PlayStation 3-modellen, og de nyere PS3 Slim-konsollene, rapporterer om de samme problemene. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3