Har du også en liten pløyboy i magen?

Fenomenet «Farming Simulator» blir enda større.

8. juli 2013 11:13

(PressFire.no): «Pløying» er ikke akkurat en spillsjanger med det samme renomenet som skyte- eller strategispill, uten at det har hindret «Farming Simulator» i å bli en gigantsuksess.

Det landlige dataspillet har blitt et oppriktig fenomen, særlig i flerspillerkretser. Nå tar bondesimulatoren turen til PlayStation 3 og Xbox 360 i september.

Annonseringen kom via en uortodoks, dubstep-preget trailer som du ser nederst på denne siden.

Dobbelt så stort

I tillegg til de europeiske landbruksmiljøene som preger pc-utgaven, vil konsollversjonene også by på amerikanske omgivelser og dertilhørende levesett. Det gjør spillet cirka dobbelt så stort.

Alt er som kjent større i USA, og de mer langstrakte landskapene skal etter sigende være tilpasset spillets aller groveste maskineri.

Derfor hiver utvikler Giants Software også inn en rekke nye kjøretøy, tilpasset yankee-måten å foredle den langstrakte bakgården på.

Flerspillerdelen må vi derimot vente litt på, ifølge Outside Xbox. Den skal komme som en gratisoppdatering litt senere, og dette skjer på grunn av tidsbegrensninger.

Simulatorbonanza

«Farming Simulator» har sitt opphav i Tyskland, hvor det er et massivt marked for simulering av eksotiske yrker som brøyting av skibakker, kranføring og å kjøre tbane. 

Serien er den største av sitt slag, og skal ha solgt over tre millioner eksemplarer gjennom sin levetid, ifølge Penny Arcade Report

De har snakket med Thomas Frey, grafisk sjef i skaperstudioet Giants Software, som har en viss formening om hva som har gjort det obskure simulatorspillet så stort.

- Folk nyter utviklingen av gården sin like mye som å foredle en rollespillfigur.Det er en av grunnene til at vi alltid dukker opp i listene over de mest spilte titlene på Steam.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3