Har du hatt 3DS-problemer?

Flere opplever svarte skjermer og kræsj.

28. mars 2011 14:56

I forrige uke slapp Nintendo sin nye håndholdte konsoll, som også har 3D-skjerm som kan nytes uten briller. Vår omfattende 3DS-test kan du lese her

Men etter slippet 25. mars har det allerede kommet rapporter om problemer. På flere forum fortelles det om maskiner som henger og viser en svart skjerm med denne teksten: «Et problem har oppstått, hold nede av-og-på-knappen for å starte systemet på ny. Kontakt et lokalt servicesenter om problemet vedvarer».

Det viser seg at de som først har fått denne beskjeden sliter med å bli kvitt den. Problemet har til nå blitt rapportert å skje noen Nintendo 3DS-eiere i spill som: «Super Monkey Ball 3D», «Street Fighter IV: 3D Edition», «Pilotwings», «Ghost Recon: Shadow Wars», «Lego Star Wars» og «Mii»-programmet.

- Etter at maskinen kræsjet fem ganger tok jeg 3DS-en tilbake til GAME i dag, men den har også kræsjet to ganger. Beskjeden kom mens jeg spilte «Ghost Recon». «Lego Star Wars» har kræsjet i spillet og har nektet å laste inn et par ganger som følge av at den henger på en svart skjerm, skrev forumbrukeren DTP1976 på avforums.com.

Også vår egen Erik Fossum har opplevd et lignende problem, men foreløpig kun i Ubisoftspillet «Splinter Cell 3D» som har vist seg vanskelig. Hans erfaringer er foreløpig isolert til kun dette spillet.

På forumer fortelles det om varierende hell ved forsøk på å løse problemet. Noen skal bare ha fått den svarte skjermen én gang, mens andre har måttet formatere minnekort for å få bukt med problemet. Andre skal ikke ha klart å fikse problemet, og dermed ha byttet maskinen i butikken de kjøpte maskinen.

Inga Brit Brækken hos Bergsala, som leverer Nintendo 3DS i Norge, skriver i en e-post til PressFire at de ikke har fått noen tilbakemeldinger om problemet. Hun anbefaler likevel alle om å installere den siste systemoppdateringen, som blant annet skal forbedre systemstabiliteten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3